Vallibona ensenya els “sabers rurals”

Amb una jornada dedicada a un dels oficis que ha donat identitat al poble, el del carbó

Vallibona ensenya els “sabers rurals”

Les jornades “Sabers Rurals” han aplegat a la comarca dels Ports per a quedar-se. Es tracta d’una iniciativa que vol recuperar aquelles experiències tant laborals com de vida dels Ports. La primera parada d’aquest projecte ha estat Vallibona, amb una jornada dedicada a un dels oficis que ha donat identitat al poble, i que durant anys va ser el seu mitjà de subsistència: les carboneres, recuperant així aquest saber rural del poble.

A més, un dels objectius d’aquestes jornades és donar a conèixer els petits productors, que cuiden i treballen aquest territori. Jordi Benages, de la formatgeria La Planeta; Mònica Segura, de productes naturals dels Ports; Jordi Solà, amb la microbodega Casa Masas; o David Taus amb el projecte Oli d’oliva Pobill Ecològics de Càlig; són alguns exemples d’aquest model de vida.

Aquesta iniciativa ha estat impulsada per l’Associació La Riscla amb la col·laboració de la Plataforma de la No a la MAT de les comarques de Castelló. Una plataforma, que ens dels darrers anys, ha mostrat el seu rebuig a aquells projectes que per a ells “maltracten” el medi natural.

Vist l’èxit d’aquesta primera edició, des de l’organització veuen la possibilitat de continuar amb aquestes jornades, i així visibilitzar i descobrir nous oficis i sabers rurals dels nostres pobles.

Vicent Amela és un dels organitzador de les jornades “Sabers Rurals”

Una iniciativa amb la qual la comarca dels Ports continua apostant pel seu territori i per totes aquelles persones emprenedores que treballen per cuidar la terra, o com el mateix nom de les jornades diu: “Xicotetes experiències, grans transformacions”.

Directe