Morella acollirà el 6 d’abril la VII Jornada intercomarcal sobre la Guerra Civil

El Centre d'Estudis dels Ports fa una crida per a que els interessats puguen presentar una comunicació

Morella acollirà el 6 d’abril la VII Jornada intercomarcal sobre la Guerra Civil

El Centre d’Estudis i Documentació de la Guerra Civil espanyola, de la Fundació Caixa Vinaròs, ha organitzat 6 edicions de la Jornada intercomarcal sobre la Guerra Civil a Vinaròs, Alcanar, La Pobla de Benifassà, Traiguera i Batea. El 6 d’abril de 2024, tindrà lloc a Morella la VII Jornada Intercomarcal organitzada conjuntament amb el Centre d’estudis dels Ports i el Centre d’Estudis del Maestrat, amb el suport de l’Ajuntament de Morella i del Grup d’Estudis de la Batalla de Llevant.

És per això que, des del Centre d’estudis dels Pors fan una crida per a que les persones interessades puguen presentar una comunicació. “El tema ha d’estar relacionat amb la Guerra Civil espanyola especialment la que va tenir lloc a les comarques dels Ports i de l’Alt i Baix Maestrat o a les comarques veïnes. Heu d’enviar la proposta, abans del 15 de gener de 2024, a l’adreça electrònica: centredestudisdelsports@ymail.com (alerta: és “ymail.com”) en un document de Word, i ha de tenir una extensió mínima de 2.500 caràcters i màxima de 3.000, amb espais (amb lletra Times New Roman, cos 12 i interlineat 1,5)”.

Serà el proper 31 de gener quan “us farem saber si el Comitè Científic ha acceptat la vostra proposta de comunicació. El text definitiu s’haurà d’enviar en un document adjunt a la mateixa adreça electrònica abans del 18 de març de 2024. La intenció és publicar les actes de la Jornada”

La inscripció és gratuïta i s’ha de fer abans del 18 de març. Les persones interessades a assistir a la Jornada han d’enviar un correu electrònic a l’adreça electrònica: centredestudisdelsports@ymail.com (alerta: és “ymail.com”) i indicar si volen dinar amb la resta de participants (menú de 20 €).

Per “promoure la memòria històrica”
i “divulgar els treballs duts a terme”

La VII Jornada intercomarcal sobre la Guerra Civil es un congrés científic en què, al matí, es presentaran quatre ponències sobre el tema de la Jornada, centrat en la Guerra Civil des de gener fins a novembre de 1938: les línies de defensa des de Terol fins a l’Ebre. A la vesprada, es presentaran les comunicacions que el Comitè Científic haurà acceptat. Com a activitat complementària final, la Rondalla de Morella farà un recital de cançons de la Guerra Civil.

Els objectius de la Jornada són “promoure l’intercanvi científic, la memòria històrica, la interrelació entre centres d’estudis i de recerca i el debat entre els especialistes”. amb la finalitat de “divulgar els treballs de neteja, restauració i condicionament duts a terme en els darrers anys en les fortificacions i línies defensives de tots dos bàndols a l’Aragó, al País Valencià i a Catalunya”, “comparar les tècniques defensives i les tàctiques militars de la Guerra Civil amb les de la Segona Guerra Mundial i les posteriors fins al dia d’avui” i “difondre els coneixements adquirits pels autors en els diversos aspectes militars, de la propaganda política, del paper de les dones, en general, i en aquestes comarques en particular”.

Directe