L’Alt Maestrat es compromet amb el compliment dels drets de la infància

Amb les jornades de "Criança"

Els tallers de benestar familiar organitzats per la Mancomunitat Alt Maestrat estan recollint una gran resposta entre els habitants del territori. La proposta de tallers de ‘Criança’ treballa diferents temàtiques i conductes que aborden i contemplen situacions que poden passar en el si d’una família en el dia a dia i les seves possibles solucions. Així doncs, està dedicat a tot tipus de persones, des de xiquets fins a adults.

Albocàsser va estrenar el cicle al novembre amb la sessió “Acompanyar plors i ràbia des de l’Amor”, impartida per la psicòloga Natalia Soriano. Així doncs, cada localitat que forma part de la Mancomunitat (Benassal, Albocàsser, Catí, La Serratella, Vilar de Canes, La Torre d’en Besora, Tírig i Culla) acollirà una de les sessions, que se celebren per mes. El Saló de Jubilats de Catí va ser la seu del segon taller, celebrat al desembre, que va tractar sobre educar sense càstigs ni recompenses. D’aquesta manera, el següent municipi que acollirà una sessió serà Benassal el 12 de gener, on es tractaran les baralles entre germans.

Les jornades de ‘Criança’ pretenen ser un espai dinàmic de trobada on el debat i les intervencions regnen en tot moment, on les famílies puguen aportar opinions i punts de vista mitjançant els quals arribar a un punt comú per a després implementar en el dia a dia familiar. Les temàtiques de cada dia es trien per les AMPES de cada col·legi local, segons preferències. De fet, la Mancomunitat Alt Maestrat i les associacions de mares i pares treballen conjuntament per a organitzar les sessions i fomentar la participació entre la població.

Directe