La Conselleria d’Interior informa sobre com actuar en situacions d’emergència per neu

En tot el País Valencià hi ha un total de 82 localitats que es troben en risc alt per nevades

Una nevada als Ports, en una imatge d'arxiu

La Conselleria de Justícia i Interior, a través de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les emergències, ha informat sobre els procediments i recursos disponibles en situacions d’emergència a causa de nevades als municipis considerats de risc.

En tot el País Valencià hi ha un total de 82 localitats que es troben per damunt dels 800 metres d’altitud, i per tant, tenen risc alt per nevades, mentre que 122 se situen entre els 400-800 metres, amb risc mitjà. Segons detalla la conselleria, els recursos essencials per a actuar en cas que hi haja nevades també estan destinats a evitar la incomunicació dels municipis i la seua població.

D’esta manera, totes les administracions amb competències en carreteres disposen de vehicles especials i adaptats per a la retirada de la neu. A més, el servei de bombers forestals de la Generalitat està incorporat en l’operativa de neteja de vials i senyalització de talls de carreteres.

Directe