La sequera obliga a l’Ajuntament d’Ares del Maestrat a portar cubes d’aigua

La falta de pluja que arrosseguem des de fa mesos ja es fa notar en les reserves hídriques

Aquest divendres han començat a arribar les cubes d’aigua que han d’assegurar el consum humà a Ares del Maestrat. Des de l’inici de la tardor en aquest poble només han caigut 19 litres per metre quadrat, el que ha fet alarmar a l’Ajuntament.

L’escassetat d’aigua sol preocupar a l’estiu quan el veïnat es multiplica. L’hivern no solia ser un problema, però la manca de pluja ha fet minvar les reserves hídriques d’Ares. De fe, estan a punt d’esgotar-se. Els dos dipòsits que tenen al molí del Sol de la Costa i que abasteixen el dipòsit menut que fa arribar l’aigua a les cases. Un està buit i l’altre sota mínim. Aquests dos abasteixen la Montalbana i la part baixa del poble, però això no és suficient perquè l’aigua arribe també a la part més alta del poble. Una situació insòlita, ja que mai havia passat que al mes de novembre, amb uns 60 habitants, al poble faltés aigua per al consum humà.

Els veïns no han notat res a les seues cases, tampoc s’ha hagut de prendre restriccions, però abans que siga massa tard l’Ajuntament ha decidit omplir el dipòsit que abasteix Ares, ubicat al castell, amb cubes d’aigua. De moment, es portaran dos cubes al dia fins que se solucione. Mentre els veïns i veïnes d’Ares del Maestrat miren al cel esperant que ploga i es revertisca la situació.

Directe