Compromís celebra que la Diputació accepte les ajudes per a la gestió municipal dels animals abandonats i colònies felines

Fajardo ha destacat que “tenim el compromís del govern provincial per a fer costat a les poblacions que ho sol·liciten”

Compromís ha arrancat l’acord perquè el govern provincial en la Diputació de Castelló ajude, tant tècnica com econòmicament, a la gestió dels animals abandonats i colònies felines de les poblacions que ho sol·liciten. La diputada provincial de Compromís, Maria Fajardo, ha mostrat la seua satisfacció per haver arribat a este acord després que “presentàrem una moció al ple, i la retirarem per l’acord al qual es va arribar per a atendre els municipis de les nostres comarques”.

Un acord que passa per implantar ajudes dirigides a pobles de menys de 600 habitants de la província de Castelló per a la gestió municipal dels animals abandonats i les colònies felines.

“Presentarem una moció per a ajudar a les poblacions, i especialment, als més xicotets per a afrontar una problemàtica que afecta a tots per igual, com és la proliferació de les colònies felines que, atesa la llei de benestar animal, així com al Col·legi Professional de Veterinaris, amb la fórmula, captura, esterilització, i retorn, es pot establir un control efectiu i beneficiós per als nostres pobles”, ha explicat Fajardo.

“Demanàvem a la Diputació el suport tècnic i econòmic als ajuntaments més xicotets, ja que el pressupost està més limitat per a assumir este cost, i pensem que la Diputació l’ha de facilitar”, ha destacat Fajardo. I per això, “retirem la proposta, després de converses amb el govern provincial, que s’ha compromès a estar al costat dels municipis, per a donar el recolzament tant tècnic com econòmic per a les poblacions que ho precisen”.

Fajardo ha aclarit que “la gestió adequada dels animals abandonats i les colònies felines requereix coneixements tècnics específics en àrees com a veterinària, benestar animal i control de poblacions animals. No obstant això, molts municipis manquen de personal tècnic degudament capacitat per a dur a terme estes tasques de manera efectiva”.

Finalment, Fajardo espera que la Diputació atenga la nostra petició completa i “promoga programes de sensibilització i formació en matèria de benestar animal, dirigits als municipis, amb la finalitat de millorar les seues capacitats de gestió i conscienciació en este àmbit”.

Directe