Peníscola acollirà el 23 de desembre la II Marxa Popular Solidària per la Fundació DiabetesCERO

La marxa tindrà lloc a partir de les 11:00h en el Passeig Marítim

Aquesta setmana ja s’ha revelat la data de la segona edició de la Marxa Popular Solidària 5k, que tindrà lloc dissabte que ve 23 de gener en la localitat

L’esdeveniment esportiu és de caràcter benèfic i l’import íntegre de totes les inscripcions anirà destinat a la Fundació DiabetesCERO, tal com va succeir l’any passat, en la seva primera edició, l’èxit de participació de la qual va elevar la recaptació a més de 8000 euros.

La jornada donarà principi a les 9:00h en el passeig Marítim de Peníscola, al costat de la Tourist Info, amb la formalització de les últimes inscripcions i el repartiment de dorsals. A les 11:00h s’iniciarà la marxa popular de cinc quilòmetres en la font Camilo José Cela i recorrerà el nucli suburbà del municipi fins a tornar de nou al punt de partida. En finalitzar, tindrà lloc una rifa amb premis que han facilitat desenes d’empreses col·laboradores i entitats, per a procedir després a la clausura de l’esdeveniment.

Des de l’organització d’aquesta Marxa, les pròpies famílies impulsores, han volgut agrair la resposta de la ciutadania davant un esdeveniment que persegueix recaptar fons per a la recerca de la diabetis tipus 1 i que afecta diversos nens de la localitat. “Volem visibilitzar la valentia i la dura realitat dels pares i mares de fills amb diabetis tipus 1, que és una malaltia autoimmune que afecta el pàncrees i els fa dependents de la insulina, per la qual cosa esperem que es trobi aviat la cura a base de recerca”, ha subratllat un dels membres de l’organització Txuso Molina.

“La idea de la marxa popular va sorgir de manera espontània per part de la mare d’una nena amb diabetis tipus 1 i a poc a poc ens vam anar unint pares i mares”, ha recordat Molina, que ha comparegut al costat de Daniela, la nena a la qual feia referència i que, en aquesta ocasió, ha volgut agrair en primera persona la implicació i solidaritat de les seves veïnes i veïns, així com animar a la participació en aquest any.

L’organització ha agraït el suport que han rebut per part del consistori i, molt especialment, a la gran quantitat de patrocinadors que s’han sumat enguany a la causa.

Per part seva, la regidora d’Esports, Dol Bayarri, ha fet una crida a tota la ciutadania, tant de Peníscola com de la comarca, “perquè s’animin a participar en aquesta marxa benèfica, que és apta per a gent de totes les edats i l’organització ha posat nuevmente en ella moltes ganes i esforç”.

La edila de l’àrea de Benestar Social, María Jesús Albiol, ha destacat la importància de sumar esforços de manera solidària a favor de la recerca i reconegut la gran labor que han dut a terme amb aquesta iniciativa les famílies afectades.

L’alcalde, Andrés Martínez, ha destacat l’extraordinari caràcter solidari de peniscolanes i peniscolans “que l’any passat es van bolcar amb l’esdeveniment” i enguany, ha augurat, “es tornaran a superar totes les expectatives”

Directe