Peníscola programa més de trenta activitats per a aquest Nadal

A més dels mercats o l'espectacular enllumenat, hi haurà disco-mòbil el 24 de desembre i 5 de gener, així com una orquestra la Nit de Cap d'Any

Les diferents regidories de l’Ajuntament de Peníscola han fet públic ja el conjunt de la programació amb la qual la ciutat festejarà el Nadal i el comiat de l’any. Des de les àrees de Cultura, Esports, Festes, Benestar Social i Turisme i gràcies a la col·laboració de particulars, associacions i entitats locals, s’ha estructurat una completa agenda festiva per a tots els públics que arrancarà dissabte que ve, dia 1 de desembre, amb l’encesa de llums, que inclourà un Drons Light Xou i la inauguració del Mercat de Nadal, que estarà situat en la plaça de Santa Maria fins al dia el 10 de desembre i des del 15 fins al 17. L’oferta comercial en aquest emplaçament, continuarà des del 29 de desembre fins a Any Nou, amb el Mercat Medieval. Tot això en l’epicentre de l’espectacular enllumenat nadalenc, que enguany comptarà amb una nova ampliació en les muralles de la façana nord de la ciutadella.

Des de l’àrea de Turisme i Festes, el regidor responsable, Ramón Simó, ha confirmat que enguany “s’impulsa novament la iniciativa de la Festa de Cap d’any que inclourà un ball popular fins a la matinada; proposta que es repetirà també la Nit de Nadal i la Nit de Reis amb una disco-mòbil”.

Els actes amb major èxit de participació en els anteriors anys i que contempla la programació d’aquest Nadal són l’arribada del Pare Noel i el repartiment de joguets als xiquets i xiquetes de la localitat; la cavalcada dels Reis d’Orient.

“Enguany tornarem a repartir els regals en el Palau de Congressos gràcies al canvi de criteri de l’Institut Valencià de Cultura que aquesta vegada sí que ens cedeix la instal·lació després de la negativa de l’any passat; fet que estem segurs celebraran les i els més menudes i menuts” ha indicat, recordant que per a aquest acte l’Ajuntament compta amb la col·laboració de la Associació de Moros i Cristians de Peníscola.

En el pla esportiu, els campus nadalencs com el de futbol solidari, tennis o pàdel, així com les competicions pesqueres, són algunes de les propostes que inclou l’agenda nadalenca.
Destaca, a més, la celebració de la Medieval Race, el dia 10 de desembre i la II Marxa Solidària per la investigació de la Diabetis, el 23, “una agenda esportiva que creix any rere any amb la suma d’esforços d’entitats i el Servei Municipal d’Esports, aportant una opció d’oci saludable per a les xiquetes i xiquets en el període festiu nadalenc” ha valorat la regidora de l’àrea, Dolo Bayarri.

A més, la col·laboració de diferents associacions culturals i particulars ha permés incloure en la programació l’exposició permanent de pesebres, el Festival de Nadal de l’Escola de Música o el Concert de la Coral Polifònica.

Com a novetat enguany, tindrà lloc el dia 22 de desembre el concert Christmas Edition, amb la participació de Guzmán Arts Escèniques, en la plaça de Santa Maria, que finalitzarà amb una xocolatada popular.
També s’estrena l’activitat proposada pel museu de la màgia que obrirà les seues portes els dies 10 i 17 de desembre per a rebre les cartes per al Pare Noel.

Per als qui gaudeixen de compartir amb la comunitat les activitats litúrgiques, el calendari religiós inclou la celebració de la Missa del Gall, la missa en el Dia de Nadal, el Dia de Sant Esteve amb el cercaviles de la Banda de Música, l’Any Nou i la tradicional celebració el dia 6 de gener en presència de SS.MM. els Reis Mags.

“L’esforç de tantes persones i agrupacions locals és realment admirable i digne de reconeixement i de felicitació” ha destacat la regidora de Cultura, Lídia Herrero, qui ha agraït també la tasca de coordinació de les diferents àrees per a la confecció del programa que inclou més de trenta propostes per a tots els públics.

Durant la major part de les festes, a més, obrirà les seues portes el saló infantil Peñisnadal, “una proposta en la qual poden participar les i els més xicotetes i xicotets en dies de gaudi en família, una opció d’oci consolidada i esperada, que inclou múltiples activitats adaptades a diferents trams d’edat” ha explicat la primera tinenta d’alcalde i regidora de Benestar Social, María Jesús Albiol, qui ha recordat que el saló obrirà les seues portes del 27 de desembre al 4 de gener, amb l’excepció del dia d’Any Nou.

Directe