Benicarló manifesta el seu rebuig i condemna la violència masclista pel 25N

La Corporació Municipal ha fet visible el seu rebuig a la violència de gènere amb la lectura conjunta d’un manifest de condemna

L’Ajuntament de Benicarló ha volgut commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones amb la lectura d’un manifest per part de representants de quatre dels grups polítics amb representació municipal. L’alcalde, Juanma Cerdá en nom del Partit Popular, Carlos Delshorts per part de Benigazlum, Ilde Añó, per part del PSOE, i Núria Isern en nom de Compromís, han llegit el document que posa èmfasi en la necessitat de fer servir tots els recursos per erradicar la violència masclista, «La violència de gènere és una terrible vulneració dels drets humans. El dret a la igualtat, a la llibertat a la seguretat i a la dignitat es trenca amb cada assassinat masclista», ha remarcat el manifest.

El document també recull el compromís de l’Ajuntament de Benicarló en el sentit de «seguir treballant en la ruptura del silenci i en la sensibilització i conscienciació a la ciutadania del problema estructural de la societat que suposa la violència masclista».

El text recull també el suport al Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, així com el suport del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista.

Entitats socials com Ateneu Maestrat, la residència El Collet, el Centre Ocupacional IVASS El Maestrat, els centres educatius d’educació secundària IES Joan Coromines, IES Ramón Cid, Centre Integrat Públic de Formació Professional i col·legi La Salle, i l’Assemblea de Dones de Benicarló, juntament amb el col·lectiu L’íbera i el Casal Popular La Pastora, s’han sumat a les reivindicacions i han reclamat polítiques i accions que contribuïsquen a eradicar la violència de gènere en tots els àmbits de la societat.

Directe