Maestrat Gravel GranTour, una ruta de cicloturisme slow que recorre els municipis de Maestrat, ànima interior

La nova ruta per a bicicletes gravel completa l'oferta cicloturista adaptada a tots els públics i nivellsL’aposta pel cicloturisme de la destinació turística Maestrat, ànima interior és coneguda a la província i en tota la Comunitat Valenciana. Els més de 500 km de rutes ciclistes, les seues estacions de manteniment, l’impuls d’esdeveniments de cicloturisme i l’entorn paisatgístic d’incalculable valor suposen una combinació perfecta perquè l’interior nord de Castelló siga un referent per a la pràctica recreativa i esportiva del ciclisme.

A la ruta circular Maestrat MTB GranTour se li suma ara la ruta Maestrat Gravel GranTour com un circuit alternatiu al primer, pensat per a un cicloturisme slow, més suau i menys tècnic. Totes dues rutes circulars recorren els deu municipis que formen la destinació turística – Càlig, Canet lo Roig, Cervera del Maestre, Rossell, Sant Jordi, Sant Mateu, Sant Rafael del Riu, Tírig, Traiguera i Xert- i discorren serpentejant entre les muntanyes i els plans del Maestrat. D’aquesta manera, es combinen camins de grava, uns altres més muntanyencs i de major dificultat i alguns idonis per a recórrer en família, amb la finalitat de complir les expectatives de tots els públics.

▸ Modalitat gravel, ciclisme per a persones aventureres

Les característiques principals d’aquesta modalitat de ciclisme i pel que es diferencia d’unes altres és que les bicicletes estan especialment preparades per a utilitzar-se, sobretot, en pistes de grava o arena, a més de senderes senzilles, lliures d’obstacles. Les bicicletes gravel són un híbrid entre les bicicletes de muntanya i les de carretera i, per tant, eliminen les limitacions que tenen aquestes últimes. Així, la ruta Maestrat Gravel GranTour s’obri a un nou segment de ciclisme, molt versàtil i aventurer.


Maestrat Gravel GranTour és una ruta senyalitzada íntegrament. En cada municipi, es poden consultar marquesines amb teuladell que contenen, d’una banda, informació de tota la ruta i, per una altra, informació específica de cada tram. Per a una major accessibilitat i usabilitat, es pot accedir a la informació a través del telèfon mòbil mitjançant un sistema de codis QR.


Tots els municipis, a més, compten amb estacions de manteniment i reparació de bicicletes, dotades amb eines per a realitzar xicotetes reparacions.

▸ 
Ànima activa, gastro i cultural

L’aposta de Maestrat, ànima interior pel cicloturisme forma part d’una de les seues tres línies de producte turístic: “ànima activa”, que recull experiències emocionants a l’aire lliure. A més, la destinació turística completa la seua oferta turística amb la línia “ànima gastro”, amb la qual acosta als i les visitants el ric i variat producte local i “ànima cultural”, un recorregut per la història i el patrimoni dels municipis.


El projecte cicloturista de Maestrat, ànima interior s’enquadra dins del Pla de Dinamització i Governança Turística, cofinançat per Turisme Comunitat Valenciana, el Patronat Provincial de Turisme de Castelló i l’Associació de promoció i dinamització socioeconòmica Maestrat, ànima interior.

Directe