L’Ajuntament de Peníscola porta les claus de la informació meteorològica a les aules

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Peníscola ha impulsat la inclusió del programa Meteoaula d’Inforatge en els centres educatius de la població, amb l’objectiu de fomentar l’interés dels i les alumnes per la meteorologia i el clima.

Facilitar a l’alumne el coneixement sobre l’observació meteorològica i les diferents variables que afecten la meteorologia; afavorir la consciència sobre el canvi climàtic en la població escolar local i facilitar eines que estiguen a l’abast del professorat i l’alumnat per a ampliar coneixements és el plantejament d’aquesta acció amb els centres educatius que han rebut ja la primera visita de l’equip de divulgació, concretament en la Internacional School Peñíscola.

En els pròxims dies Inforatge visitarà també l’IES Alfred Ayza de la població.

Projecte
educatiu

Aquesta iniciativa educativa pretén ajudar el professorat a aprofundir en conceptes com la circulació atmosfèrica, els anticiclons, les borrasques i tot un conjunt de conceptes que els meteoròlegs traslladen a la ciutadania de manera diària amb les seues previsions. A més, s’inclouen nocions en les sessions sobre l’orografia i el clima de la zona.

En els continguts que es tracten amb l’alumnat s’inclouen també conceptes de canvi climàtic i fenòmens associats com la DANA, onades de calor o fred, així com les claus per a comprendre’ls.

Directe