La Unió Musical de Vilafranca ompli de música el Parador de Festes amb obres de Serrano, Britten i Dvorák

Pel concert de Santa Cecília

La Unió Musical de Vilafranca oferia aquest dissabte 18 de novembre el tradicional Concert de Santa Cecília al Parador de Festes com a colofó de les celebracions en honor a la patrona dels músics. I ho va fer amb un repertori molt especial que s’obria amb l’intermedi ‘La Venta de los Gatos’ del compositor José Serrano en el 150 Aniversari del seu naixement. La música del mestre de Sueca amb aquesta obra composada l’any 1943 servia per obrir el concert de Santa Cecília.

La segona obra del concert van ser les ‘Variacions i fuga sobre un tema de Henry Purcell opus 34’, guia d’orquestra per a joves de Benjamin Britten. L’obra del compositor anglès va estar escrita l’any 1946 i en ella Britten creava unes variacions individuals per a cada secció de l’orquestra.

Finalment, la Unió Musical de Vilafranca tancava la seua actuació en aquest concert al Parador de Festes amb la ‘Simfonia nº9 en mi menor opus 35 ‘Del Nou Món’ del compositor txec Anton Dvorák amb els seus quatre temps. Aquesta simfonia tal vegada siga l’obra més coneguda del compositor bohemi que va estar escrita en 1893 durant l’estància de Dvorák als Estats Units.

El concert de Santa Cecilia tancava aquestes setmanes de celebracions de la Unió Musical de Vilafranca. El cap de setmana anterior, Carla Vicedo al saxo, Candela Herrero amb el clarinet i Carla Andrés amb la flauta passaven a formar part de la banda dirigida per Pau Monfort.

En poc temps d’assajos la Unió Musical de Vilafranca ha estat capaç, una vegada més, d’oferir un repertori tant exigent com el que dissabte es va interpretar a un Parador de Festes ple de públic.

La Unió Musical ja ha anunciat per al dissabte 23 de desembre el seu concert de Nadal en el que interpretarà ‘El Rat Penat’ de Johann Strauss, el concert per a trombó i orquestra de Launy Grondahl amb Rubén Prades com a solista i la suite ‘Carmina Burana’ de Carl Orff.

Directe