Els xiquets i joves vilafranquins, amb el cinema educatiu

El Col·legi Blasc d'Alagó i l'IES Vilafranca participen a l'onzena edició de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu

El Col·legi Blasc d’Alagó i l’IES Vilafranca per mediació de l’Ajuntament participen a l’onzena edició del MICE (Mostra Internacional de Cinema Educatiu). Es tracta d’una proposta iniciada per una associació de València i que compta ja amb una projecció important a nivell internacional. Es tracta a més d’una iniciativa que apropa la cultura a pobles allunyats de les grans ciutats i en la que Vilafranca ja porta uns quans anys participant. Ana Querol, tècnica de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca apuntava que “el MICE és una iniciativa que permet que els xiquets i joves tinguen al seu abast importants projeccions de curtmetratges amb les que treballar valors a l’aula”.

Aquest dijous al Col·legi Blasc d’Alagó, els alumnes de Sisè de Primària amb el seu tutor Carlos Colom, que també és el Director del centre educatiu han visualitzat diferents curtmetratges. Des de la direcció de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu, MICE es facilita el material per a fer les projeccions a les aules, fet que a Vilafranca tindrà lloc fins al dia 26 d’octubre. Ana Querol manifestava que “la Mostra oficialment és del 13 al 29 d’octubre encara que ací a Vilafranca a l’Escola i l’Institut les visiualitzacions dels curmetratges es faran fins al dia 26”.

A més en aquesta edició és el pintor Sorolla un dels grans protagonistes. Una mostra que ajuda de manera important a treballar diferents valors a les aules, fet que es considera fonamental i que s’extendrà possiblement durant tot aquest trimestre del curs escolar.

El MICE també compta amb una secció en la que els alumnes dels diferents centres educatius que participen de la mostra poden fer els seus propis curtmetratges. Una iniciativa que agrada molt tant a mestres com a alumnes i que ja està en acció tant al Col·legi Blasc d’Alagó com a l’IES Vilafranca.

Directe