Tardor cultural a Vilafranca

Formació, cultura i esport, protagonistes del mes d’octubre a Vilafranca

Vilafranca ha presentat l’Agenda Activa del mes d’octubre. Dins d’aquesta hi ha activitats esportives, exposicions, actuacions musicals, excursions, xarrades, cinema, formacions i un llarg etcètera d’actes que faran que veïns i veïnes gaudisquen d’aquest mes d’una manera especial.

Durant tot el mes estaran disponibles algunes exposicions. El projecte ‘Taleques’ d’Olga Diego es podrà visitar fins al dia 15. Del 20 d’octubre al 26 de novembre, l’exposició ‘Flexió de Xilema’, de Laura Palau, inundarà els racons del poble, estarà present a les Sales Gòtiques, a la Casa Social, al Centre de Salut, a la Biblioteca, a l’I.E.S. de vilafranca i a la Tourist Info. Finalment, Abadia Seven acollirà ‘Cruzando el Charco’ de Katrina Alexy i Javier Soligó, des del 26 d’octubre fins al 5 de novembre,

A més, es podrà reservar plaça per a assistir a les visites guiades de l’Oficina de Turisme de Vilafranca. Aquestes es realitzen tant pel centre històric del municipi com pels monuments i museus més característics d’aquest. Les visites es realitzaran a les 11.30 h els dimecres, dijous i diumenges, i també a les 16.30 h els divendres i dissabtes. També, el primer dissabte del mes, es farà una visita a la Covatina, dins del Pla de Posada en Valor de l’Art Rupestre. A més, el dia 8, s’organitza una visita teatralitzada a la Pedra en Sec amb Sergi Monfort i Nandet. El Col·legi Blasc d’Alagó també farà la seua eixida de tardor el dia 11.

L’esport també es fa el seu espai en aquesta agenda. El club de frontenis de Vilafranca s’enfrontarà al Vila-real, al Castelló D, al Castelló B i al Castellnovo B els dies 7, 14, 21 i 28 d’octubre, respectivament. Mentre que el C. F. Vilafranca acollirà al Camp del Serrito al C. D. Benicàssim A i al C. F. Rafalafena de Castelló, els dies 8 i 29 d’octubre. A més, es durà a terme la marxa senderista ‘Camí de conquesta’ el dissabte 14.

Així mateix, les projeccions de cinema d’aquest mes seran ‘Las Niñas’, de Pilar Palomero, ‘Valentina’, de Chelo Loureiro, ‘Embrujo’, de Carlos Serrano, aquest tres enmarcades dins del Dia del Cinema Espanyol, celebrat el 6 d’octubre. També es projectaran ‘El Acusado’, de Yvan Attal, ‘Coco’, de Lee Unkrich i Adrián Molina, i ‘Exorcismos’, de Jacobo Martínez. Addicionalment, tindrà lloc la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE) del dia 16 fins al 20. I continuant amb la cultura, la companyia Ambfiteatre oferirà el teatre ‘Angoixa’.

Xarrades per conéixer a les aus, xarrades sobre geografia, de la ruralitat, per a aprendre a reciclar o sobre la Unió Europea, també seran protagonistes aquest mes. Concretament, aquestes es portaran a terme els dies 6, 7, 21 i 28 del mes. A més, el 16 d’octubre se celebrarà el Dia de les Escriptores, on es durà a terme una narració oral, a càrrec de Tania Muñoz. També, la companyia 3000 Ducados, oferirà la narració de ‘Relatos Oscuros’ a la Biblioteca.

Finalment, un punt fort d’aquesta agenda és la formació. Primer, el 18 d’octubre es portarà a cap una jornada d’acreditació de competència professional. Després, el 27 es realitzarà un taller de competències emocionals. A més, al llarg de tot el mes estaran actius l’aula per a majors de la Universitat Jaume I, i el taller d’iniciació a la jota vilafranquina.

Directe