Trobada d’aragonesos, catalans i valencians a la Festa del Tossal del Rei

La Mancomunitat Taula del Sénia reuneix centenars de persones del País Valencià, Aragó i Catalunya en el cim que uneix les tres comunitats

https://vimeo.com/870700136

Més de 200 persones van assistir a la ja tradicional marxa senderista i Festa del Tossal del Rei. Veïns de Vall-de-roures, La Sénia i La Pobla de Benifassà es van trobar a Fredes per gaudir d’una jornada de convivència i germanor.

El Tossal del Rei és l’històric punt d’unió entre la Comunitat Valenciana, Catalunya i Aragó. Els tres regnes que constituïen l’antiga Corona d’Aragó. En aquest cim ubicat a 1350 metres d’altitud, cada any se celebra una festa organitzada per la Mancomunitat Taula del Sénia a la qual assisteixen desenes de persones del territori Sénia, però en especial de la Pobla de Benifassà, la Sénia i Vall-de-roures, els termes municipals dels quals conflueixen en aquest Tossal.

Sortint des de les tres localitats siga caminant o en vehicle en arribar al cim és costum fer una degustació de begudes i pastes típiques del territori i, a continuació els parlaments que encetava el president de la Mancomunitat i alcalde d’Herbers, Dani Pallarés, amb unes paraules de benvinguda «és un plaer poder gaudir d’aquestes vistes espectaculars i d’una companyia immemorable, gaudiu d’aquest dia de germanor, de retrobament, del bon temps i també dels rovellons». Pallarés aprofitava també per a agrair la presència de l’alcaldessa de la Sénia, Victòria Almuni, l’alcalde de la Pobla de Benifassà David Gil i la tinent d’alcalde de Vall-de-roures Sara Romeo així com de tots els assistents.

A l’acte, l’alcalde de la Pobla de Benifassà, David Gil, anunciava també que la Mancomunitat Instal·larà uns miradors al mateix tossal per poder gaudir de les vistes «des de la Taula del Sénia s’ha fet l’esforç i per a l’any que ve tindrem ací tres miradors per a poder observar les vistes de cara a Vall-de-roures, la Pobla de Benifassà i la Sénia, quedarà tot més dispers, però continuarà sent el Tossal el punt d’unió entre Catalunya, la Comunitat Valenciana i Terol».

La festa s’arredonia amb un dinar popular al pavelló de la Colònia Europa de Fredes i el “Tribut als Quicos” a càrrec del grup “Fem riure… o no!!”. . Malgrat haver-se celebrat des de 1992 i després d’uns anys d’aturada, cada any són més les persones que hi participen en aquesta trobada.

Directe