Capella de Ministrers, Medalla d’Honor del Consell Valencià de Cultura

Reconeix el treball de re-descobriment i divulgació de la música vocal i instrumental anterior al segle XIX del grup fundador de l'Early Music

Capella de Ministrers, Medalla d’Honor del Consell Valencià de Cultura

El grup musical fundador del festival de música medieval i renaixentista de Morella, Capella de Ministrers, ha estat reconegut amb la Medalla d’Honor del Consell Valencià de Cultura. Un reconeixement a la tasca de divulgació de la música anterior al segle XIX des de 1987

El ple del Consell Valencià de cultura ha aprovat, per unanimitat, concedir la Medalla d’Honor de la Institució a Capella de Ministrers pel treball que ha dut des de 1987 de redescobriment i divulgació de la música vocal i instrumental anterior al segle XIX. La relació de Capella de Ministrers, amb el seu director Carles Magraner, amb la nostra comarca es estreta. Ells són els impulsors i organitzadors del festival internacional de música medieval i renaixentista de Morella-Early Music Morella, i de l’acadèmia que ja han complert dos sexennis i estan preparant l’edició XIII per al pròxim mes de juliol.

El Consell també ha aprovat dos informes: el primer relatiu a la massificació del turisme cultural a la Marina Alta. Respecte al segon, tractava sobre el dret d’accés dels grups socials als mitjans de comunicació i tenia com a objectiu cridar l’atenció sobre l’incompliment general d’este dret, que afecta la qualitat de la dieta mediàtica i cultural de la

Ciutadania, a pesar que està reconegut en la Declaració Universal dels Drets Humans i en la Constitució espanyola.

Directe