Todolella enceta els festejos amb el Grand Prix i dues vaques embolades

Enguany les festes de Todolella tenen comissió, el que farà que aquestes siguen més lluïdes.

Malgrat les altes temperatures des de primeres hores del matí a Todolella, les barreres i cadafals que conformen el recinte taurí i que s’estrenaran aquest mateix dijous ja estan instal·lats a la plaça de l’Ajuntament. Dimecres al matí la comissió de festes i alguns col·laboradors s’han donat cita per començar amb el muntatge de les estructures, abans, però han fet un esmorzar per a tots els participants per agafar forces en aquest dia de feina tan calorós.

Enguany les festes de Todolella tenen comissió, el que farà que aquestes siguen més lluïdes. Són un grup de joves els qui s’han encarregat de l’organització dels actes. El muntatge de les barreres formava part d’una de les seues tasques. Així i tot, per als actes taurins han comptat també amb l’ajuda del consistori. Guillem Manuel, un dels membres de la comissió explicava que «l’Ajuntament ens ha ajudat molt amb les assegurances i les ambulàncies i la comissió ha sigut qui ha buscat les ganaderies perquè tenim un corro de vaques el divendres i aquest dijous el Grand Prix amb becerres i dues vaques embolades patrocinades per a Penya El Diable».

Les festes de Todolella començaven dilluns amb el dia de la dona, continuaven amb el dia de l’esport i ahir dimecres amb el dia dels caçadors. Tot i que porten pocs dies la nova comissió encara aquests vuit dies intensos amb ganes. Són conscients del treball que hi ha darrere, però estan disposats a treballar per al poble. «Ens van proposar agafar la comissió i després d’algunes reunions ens vam decidir perquè al final les festes són en gran part per a nosaltres i així també ajudem al poble, és veritat que la vam agafar una mica tard, al mes d’abril, però entre tots ens hem pogut aclarir» afegia Guillem.

Encara és molt prompte per a pensar en futures festes, però des de la comissió confien a poder estar al càrrec molts anys més. En aquest sentit, Guillem deia «esperem que l’any que ve també i alguns més, igual cauen alguns, però intentarem aguantar».

Les festes de Todolella s’allargaran fins al pròxim dilluns 28 d’agost, dia dedicat al seu patró San Redento.

Directe