Benassal preparada per viure 10 díes de festes

María Bellés Boix com a reina de les festes i Olivia Caramanica Beltrán com a reina infantil seran les màximes representants de la localitat

El dia 25 Benassal arrenca 10 dies de festa. María Bellés Boix com a reina de les festes i Olivia Caramanica Beltrán com a reina infantil seran les màximes representants de la localitat. Ambdues, acompanyades de la seua Cort d’Honor, ja han participat en el repartiment d’un programa de festes on no falten la música, els balls, recuperació de tradicions i, per descomptat, els actes taurins en la singular plaça de bous que cada any es munta i desmunta de manera artesanal de manera expressa per a les celebracions estivals.

La Cort d’Honor està formada per Júlia Agut Roig, Lledó Llet Puig, Rebeca García Segarra, Irene Ballester Altava, Sofia Albiol Vidal, Paz Gimeno Monsonís, Naiara Barba Artola i Claudia Fandos Barreda.

La Cort d’Honor Infantil la integren Alba García Ortí, Edurne Pitarch Montoliu, Laia Sánchez Vidal, Oihane Gil Beltrán, Aitana Barreda Vidal, Lara Vila-real Gaspar, Georgina Pons Ferrís, Alicia Carriquí Garcia, Candela Lora Medina, María García Segarra, Nora Sala Lecha, Martina Bel Fondarella, Vega Torres López, Paula Gil Beltrán i Claudia Sales Jorge.

L’Ajuntament de Benassal coordina un ampli programa d’actes que organitzen majoralies, reines i dames, colles, entitats i col·lectius de la localitat, a més de la implicació de Pub Copas, que patrocina una de les vaques de carrer. L’acte de presentació del divendres dia 25 suposarà l’inici oficial de les celebracions, un acte que comptarà amb Ángela Porcar Climent com a mantenidora. L’alcaldessa, Elia Garcia Colom ha apuntat que “seran 10 dies intensos que no serien possibles sense la col·laboració de tot el poble”.

Vaques i bous pels carrers, cerrils i embolats; converses taurines entorn del Club Manuel Molés… 12 bous cerrils. La programació taurina serà plat fort. La recuperació de la història i el patrimoni de la localitat també tindran un lloc destacat amb la inauguració dels panells de l’Escola del Cant i l’obertura del Museu Rural al Carrer. El dissabte dia 26 els joves assumeixen el repte d’organitzar la festa. Un altre dels actes significatius serà la Crida de Festes, que protagonitzaran reines i dames des del balcó de l’Ajuntament el dia 27. A continuació en el campanar s’hissarà la bandera de Benassal i s’interpretarà l’himne de la localitat.

Com ja és tradició també el diumenge la banda de música Font d’En Segures retrà homenatge al compositor i músic Perfecte Artola amb la trentena edició del concert en el seu honor. Els jubilats tindran el seu dia el 28 d’agost, dia en què el Club de Muntanya també organitza una xerrada sobre el GR-7. També el dilluns serà el gran dia de les disfresses. El dimarts dia 29 la Colla Casats i Fadrins adquirirà protagonisme amb una àmplia programació taurina.

El dimecres dia 30 els més petits podran demostrar les seues arts taurines amb l’entrada de toros de carro i el concurs infantil d’emboladors. També serà el dia de la representació de El Niño que Toreó la Luna.

Dijous dia 31 i divendres dia 1 arribaran amb Sant Cristòfol i Sant Roc. Els majorals s’encarreguen d’organitzar dos intensos dies sense fi. Bous, teatre, honor als patrons, campanes al vol, el Ball Pla, jocs tradicionals o el sopar del bou suposaran una frenètica activitat festiva. El dissabte dia 2 arribarà el concurs de retalladors i la singular primera carrera amb talons amb xou drag així com el concurs d’emboladores. Els concursos de retallades i emboladors estan organitzats per la Colla d’Emboladors. El 3 de setembre la novillada i el Correfoc amb Els Dimonis de La Plana seran el preludi de la baixada de la bandera i la mai desitjada fi de festa.

Directe