El Trío italià Endrio Luti, Cristina Trimarco i Thomas Luti enceta el Festival de Música Sons d’Interior

El cicle Morella Sonora ha portat fins la capital dels Ports a una formació i una família de músics composta pel saxofonista Thomas Luti i els seus pares Endrio Luti a l'acordió i Cristina Trimarco al fagot.

El Festival de Música Sons d’Interior, organitzat per l’Associació Sonoré, ha encetat la programació d’estiu amb un concert a Morella, dintre del seu cicle Morella Sonora a càrrec de El trio italiano, una formació i una família de músics composta pel saxofonista Thomas Luti i els seus pares Endrio Luti a l’acordió i Cristina Trimarco al fagot.

El trio tancava amb aquest concert la seua gira per Espanya. El músic Thomas Luti explicava que el programa escollit «és un viatge a través de la música del 900, que va des de les tradicions klezmer i sud-americana fins a jazz, swim… fent parada a Itàlia i també a l’Argentina amb la música del compositor Astor Piazzolla».

El festival està obtenint una gran acollida per part del públic i a més, s’està consolidant en l’àmbit internacional comptant amb la participació d’agrupacions estrangeres. Un cicle de concerts que s’ha convertit en un punt de referència també per al turisme a la comarca dels Ports i que enguany s’allargarà fins al mes de desembre.

Des de l’Associació Sonoré agraeixen la col·laboració dels ajuntaments de Morella, Cinctorres i Portell que han fet possible que enguany es complisquen deu anys del Festival Sons d’Interior i 13 del Morella Sonora, tot un repte segons explica la seua presidenta Elena Aguilar considerant els anys de pandèmia que, afortunadament, no han impedit continuar portant música de primer nivell als pobles de l’interior; i ampliant a més la programació del festival a la residència de la tercera edat Sant Joan Baptista de Morella.

En aquest sentit, Aguilar es mostra satisfeta de la participació de la gent i de la gran rebuda que estan tenint els concerts programats «veiem que s’aprecia la labor de difusió de la música, sobretot tindre una programació estable així com de nivell i qualitat i nosaltres estem molt contents de la participació».

El Festival continuarà el pròxim 23 d’agost amb un concert a Cinctorres a càrrec de la portuguesa Carolina Coimbra a l’arpa i l’italià Sacha de Ritis a la flauta. Un concert que s’oferirà aquest mateix dia també a Portell.

Directe