Homenatge al mestre Ricardo Miravet

El Festival de Música de Morella compleix 40 anys i dedica un homenatge al seu fundador

La cloenda del Festival de Música de Morella en la seua quaranta edició va voler ser un homenatge al seu fundador, Ricardo Miravet. Malauradament, la seua avançada edat va impedir que poguera estar present en el concert final, però l’ajuntament li va fer aplegar una placa d’agraïment i ell ens va deixar unes paraules:

El festival de Música de Morella va nàixer per visibilitzar el gran orgue barroc que conserva la basílica de Morella. L’instrument de Turull va cridar l’atenció de Ricardo Miravet, qui li va dedicar temps i atenció per tal de recuperar la major part dels sons que podia oferir. L’orgue continua sent el centre del festival, ara i des de fa uns anys dirigit per Arturo Barba

El concert final es va decantar per l’esplendor galant del segle XVIII amb obres de Mozart, Haydn i Vivaldi. A l’orgue Arturo Barba, als violins, Fernando Pasqual i Jesús Jímenez, i al violoncel. Mayte Garcia

L’alcalde, Bernabé Sagüesa va agrair a tots els que fan possible cada any des d’en fa 40 l’organització d’aquest Festival, així com a totes les persones que el mantenen. Destacant la intensa feina de Ricardo Miravet perquè ens fixarem tots en la joia que tenim d’orgue.

L’any vinent serà Sexenni, un agost encara més intens que aquest. L’organització del Festival, encara no s’havia acabat aquesta edició, i ja estava pensant en la que vindrà.

Directe