Vilafranca gaudeix de les Festes Patronals de l’11 al 20 d’agost

Estan plenes d’actuacions musicals, actes taurins, religió i tradició

Vilafranquins i vilafranquines esperen amb il·lusió les Festes Patronals d’aquest any. Enguany, aquestes tindran lloc entre l’11 i el 20 d’agost, i estaran plenes d’actuacions musicals, actes taurins, religió i tradició.

Les festes s’iniciaran, com cada any, el divendres al matí amb el muntatge de cadafals a la plaça d’En Blasc. Seguidament, el volteig general de campanes anunciarà l’inici de les festes patronals, i la Unió Musical de Vilafranca (UMdV) farà la seua primera cercavila d’aquests deu dies festius. A la nit, tindrà lloc l’acte de presentació, on es nomenarà representants als xiquets i xiquetes del poble. Enguany, els representants de la infantesa són Àgueda Querol Tena, Alex Roig Troncho, Andreu Colom Prieto, Ainhoa Milian Regina, Andrea Monfort Carceller, Carlota Querol Roig, Ferran Colom López, Ariadna García Barreda, Ferran Troncho Casanova, Francesc Barreda de Toro, Héctor Querol Marqués, Jimena Vicente Marín, Lucas Troncho Colomer, Magda Bisbal Bordás, Manel Roig Escorihuela, Mara Cubedo Montoliu, Marina Vicente Ferrer, Martí Artola Pitarch, Natalia Pérez Monfort, Martina Andreu Fuertes, Noa Sebastià Redón i Olivia Monfort Lorenz. I la representació de la joventut la formen Paula Falcó Prades, Enric Monfort Tena, Alex Andrés Meseguer, Sofía Pitarch García, Héctor Bayot Miralles, Aida Redón Serret, Carla Marín Herrero, Marc Borrás Forés, Amalia Honrubia Garcia, Andreu Faubel Soligó, Inés Gil Monfort, Andrea Ramos Prats, Ingrid Moliner Leyva, Mar Besó Barreda, Ruth Carceller Marín, Paula Pallarés Vicente, Judith Querol Monfort i Ángel Ibáñez Martín.

L’endemà, el Club de Caçadors “La Villafranquina” matinarà, i farà camí fins al Pla de Mosorro, on realitzaran tir al plat. Seguidament, la UMdV conduirà el públic, amb una cercavila, fins a les Sales Gòtiques, on s’inauguraran les exposicions. Després, el Capsigrany farà gaudir als veïns i veïnes d’un vermut musical amb DJ Cuber a la tasca de l’Av. Llosar. A més, a la vesprada, aquesta associació també ha organitzat un ‘tardeo’, amb Inusual Band, i un bingo musical. També, el Ventanillo portarà aquest dia al recinte taurí un corro de vaques, una prova de bou i l’embolada d’aquest. Finalment, els més festers i festeres tancaran la nit amb Disconight al Parador de Festes, organitzat per Renomar Els Ports.

Així mateix, el primer diumenge de festes començarà dedicat als més menuts. Xiquets i xiquetes podran gaudir de jocs infantils de fusta a l’Av. Llosar, i d’un corro infantil amb carretons pel recinte taurí. A la vesprada, la xaranga ‘Herederos del Coñac’ amnitzarà el corro de vaques de la ramaderia ‘Alberto Garrido’. I després, el grup ‘De Calle’ oferirà un ‘tardeo’. Finalment, a la nit es portarà a terme el tradicional bureo organitzat per l’Associació Cultural Bureo i el Grup de Rondalla i Ball de Vilafranca.

El dilluns arriba el, molt esperat, Dia de les Penyes, organitzat, aquest any per la penya ‘Gilis’. El dia començarà amb l’actuació del grup ‘Trobadorets’ i amb jocs infantils, perquè puguen divertir-se els més joves. Després, es portarà a terme el dinar de penyes, on es farà una paella monumental, acompanyada de la tradicional sangria i amenitzada per la xaranga ‘Herederos del Coñac’. A la vesprada, els i les membres de les diferents penyes participaran en els clàssics jocs de penyes a la plaça de bous, amb vaques de la ramaderia ‘Hnos. Bellés’. A la nit, es faran unes llonganisses amb ‘pisto’ per a sopar, que també estarà amenitzat per la mateixa xaranga que el dinar. I, més tard, es portarà a terme la macrodiscomòbil ‘Disconight’.

Els kintos organitzaran el dimarts dia 15. Al matí es realitzarà la tradicional Missa en honor a la Mare de Déu d’Agost, cantada pel Cor Parroquial. També, es duran a terme jocs infantils i jocs aquàtics a l’Av. Llosar. Seguidament, començarà el torneig de futbolí. A la vesprada tindran lloc les vaques de la ramaderia ‘Hnos. Colomer’ i una prova de bou de la mateixa. A més, es repartirà sangria gratuïta i la vesprada estarà amenitzada per la xaranga ‘Herederos del Coñac’. També, a la nit s’embolarà el bou de la vesprada. I finalment, actuarà la ‘Kinky Band’ i la discomòbil ‘Bandalay’ a la plaça de bous.

El dia següent, serà el dia dedicat a Sant Roc. Aquest començarà amb la diana i cercavila de la UMdV, i continuarà amb la processó des del temple parroquial fins a l’ermita de Sant Roc. Després es farà la missa i l’homenatge a les persones grans del poble. Al migdia, la gent gran podrà gaudir d’un dinar de germanor al Parador de festes. Durant la vesprada i la nit, vilafranquins i vilafranquines ballaran el tradicional Ball Pla. També, a les 21 h, es portarà a cap el rosari de Sant Roc.

El dijous l’Associació de Cadafals serà l’encarregada de portar a terme els actes d’eixa jornada. Amb la caminada ‘Un tomb pel terme’ s’obrirà el dia, i anirà seguida de l’obertura de la tasca. A la vesprada tindrà lloc un corro de vaques de la ramaderia ‘Hnos. Barberan’ i una prova de bou de la ramaderia ‘Hnos. Colomer’. A més, a la tasca actuarà el grup ‘Sin documentos’, que amenitzarà la vesprada. Finalment, el dia es tancarà amb l’embolada del bou de la vesprada.

El Club de Fútbol de Vilafranca és l’encarregat d’organitzar el divendres dia 18. Així mateix, el dia s’iniciarà amb partides de pàdel i partits de futbol 3 a les pistes esportives. A la vesprada, tindrà lloc la desfilada de disfresses infantil, amenitzada per la xaranga ‘Herederos del Coñac’. En arribar a la tasca de l’Av. Llosar, actuarà Dani Miquel, que farà gaudir els més joves. Seguidament, ‘Pimienta Molida’ oferirà el ‘tardeo’ del dia. I a la nit, es farà la desfilada de disfresses fins al parador, on actuarà l’orquestra ‘Monkey Band’ i la discomòbil ‘Disconight’. Aquells i aquelles amb millors disfresses optaran a premis.

L’últim dissabte de festes, els majorals de Sant Cristòbal duran a terme diferents actes al llarg del dia. També, Arqueoantro oferirà una xarrada sobre exhumacions. Al migdia, es portarà a cap el concurs de paelles a l’Av. Llosar, i seguidament, es realitzaran les carreres d’Autoslocos pel casc antic. A la vesprada, tindrà lloc un corro de vaques al recinte taurí i un ‘tardeo’ a la tasca. I de nit, es farà un sopar de pa i porta i s’embolarà un bou. Finalment, l’orquestra ‘Emoji’ i la discomòbil ‘Disconight’ animaran la nit al Parador de festes.

Així doncs, aquests deu dies de festes es tancaran el diumenge, que es portarà a terme una novillada de l’Escola Taurina de Castelló. Finalment, diversos castells de focs oferiran el tancament d’aquestes festes patronals 2023.

Directe