Els Bombers activen el dispositiu de prevenció davant l’alt risc d’incendis

Aquest dijous es podrien registrar màximes històriques a la comarca

Els bombers, en una imatge d'arxiu

El Consorci Provincial de Bombers ha activat el dispositiu de prevenció davant els dies de major risc d’incendis. Quant al dispositiu preparat, el mateix està format per efectius i mitjans propis del Consorci Provincial de Bombers de Castelló i mitjans de Generalitat assignats al Consorci.

La Diputació de Castelló coordina un total de 750 efectius (220 diaris), 200 vehicles i cinc mitjans aeris (3 avions i 2 helicòpters dotats d’Unitat Helitransportada de Bombers Forestals). Quant als espais, els efectius estan preparats per a actuar en els quatre parcs Bombers Professionals i en els cinc parcs de Bombers Voluntaris.

El dispositiu també inclou 18 Unitats de Bombers Forestals de Generalitat assignades al Consorci, una Unitat de Maquinària i Logística (UML), una Unitat de Voluntaris de Protecció Civil de Diputació, amb funcions preventives i de suport logístic, i un Centre provincial de coordinació. Per aquest dijous hi ha previsió de temperatures de més de 40 graus i vent de ponent en diverses zones.

Directe