El pregó de Miguel Ángel Troncho inicia les festes d’agost de Morella

És una persona reivindicativa amb les necessitats del camp i els masos, així com de la lluita contra la línia MAT

El pregó de Miguel Ángel Troncho inicia les festes d’agost de Morella

Miguel Ángel Troncho engega les festes d’agost de Morella 2023 amb el pregó des del balcó de l’ajuntament. Així, s’inicia el període festiu, el qual s’allarga fins al 13 amb nou dies d’activitats per a tots els públics. D’esta manera, Troncho, conegut per la defensa de les necessitats del camp i els masos, a més de l’activisme contra la línia de Molt Alta Tensió (MAT) que travessa el territori, és un morellà reconegut i implicat en l’activitat de Morella i tota la comarca dels Ports en col·laboració amb diferents associacions.

Miguel Ángel Troncho fa 18 anys que treballa per a Morella encarregat, entre altres coses, de muntar el programa de festes. Dissenyador i fotògraf fa temps que immortalitza festes i esdeveniments locals i comarcals. Masover vocacional, amant de la natura i dels animals, lluita en defensa del territori davant de diferents iniciatives que tenen un greu impacte paisatgístic i social. És també col·laborador habitual en diferents Organitzacions No Governamentals (ONG), on destina part del seu temps a ajudar a col·lectius oprimits. Així, ha destacat que “és un grandíssim honor ser el pregoner de festes de Morella, després de tants anys escoltant i admirant a totes i tots els que ho han fet anteriorment, fotografiant-los per al programa de festes i en el moment del pregó” i ha afegit que “ara m’ha tocat a mi viure eixe moment tan especial amb una gran emoció i respecte”.

D’altra banda, l’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha destacat que “les festes d’agost de Morella són característiques per l’ambient al carrer i la varietat d’activitats per a tots els públics”. L’edil ha volgut també “desitjar unes bones festes 2023 a totes i tots i que disfruten d’estes intenses jornades”. Finalment, ha volgut “agrair a Miguel Ángel que haja acceptat este càrrec i dirigir-se a tota la ciutat per a donar el tret d’eixida a les festes d’agost de Morella”.

Directe