Treballadors del departament de Salut de Vinaròs expliquen la difícil situació al territori

La falta de personal a l'hospital, una de les reivindicacions de l'Aplec

Treballadors del departament de Salut de Vinaròs expliquen la difícil situació al territori

La falta de personal sanitari afecta arreu del territori valencià. No obstant això, en departaments com el de Vinaròs la problemàtica s’agreuja. L’atenció i cardiologia són dues de les especialitats on més places falten per cobrir, el que s’anomena com places de «difícil cobertura», ja que tarden més de tres mesos a ocupar-se. Però el cert és que aquestes no són les úniques, actualment, hi ha un dèficit en pràcticament tots els serveis hospitalaris.

És el que ocorre en l’especialitat de cardiologia on s’ha buscat una solució provisional davant la dificultat de trobar persones per treballar-hi. Ara mateix, ve un cardiòleg per setmana a Vinaròs, però aquest només cobreix la part hospitalària.

Fer les places més atractives és ara el principal objectiu per a poder acabar amb aquest dèficit de personal. Per això, demanen un major suport de l’administració i una revisió del decret que, entre altres, considera certes places de difícil cobertura i no el departament en general.

Nel·lo Monfort és coordinador del Centre de Salut de Morella i Natalia Chacón és cardiòloga

La solució diuen, implica desmentir que treballar en la ruralitat té menys prestigi, i donar a conéixer més els avantatges de viure i treballar ací, així com, els projectes que es desenvolupen en el nostre territori.

Directe