La Muixeranga dels Ports, la Conlloga de Castelló i la Muixeranga de Vinaròs actuen a l’Aplec

Milers de persones van voler acompanyar als tres grups pels carrers de Morella

Un dels moments estelars a la 44ª edició de l’Aplec dels Ports a Morella en la vesprada de dissabte va ser l’actuació de la Muixeranga amb tres grups que formaven part d’una cercavila multitudinària pels carrers centrals de Morella. Des de la Plaça Colon fins a Sant Miquel, milers de persones van voler acompanyar als tres grups, Muixeranga dels Ports, la Conlloga de Castelló i la Muixeranga de Vinaròs i veure els diferents castells que durant el recorregut s’anaven realitzant.

La Muixeranga dels Ports se va estrenar fa unes setmanes a l’Aplec del Penyagolosa i com no, no podia fallar a l’Aplec dels Ports. S’ha estat treballant amb reunions i assajos durant tot l’any per a poder actuar en aquesta gran cita comarcal celebrada a Morella.

Aquesta nova agrupació a nivell comarcal compta amb participants de la gran majoria de pobles dels Ports. S’estan fent a més els assajos a diferents municipis per poder dur endavant una actuació com la celebrada a l’Aplec de Morella.

A l’Aplec dels Ports també es comptava amb la participació de la Muixeranga de Vinaròs que a més enguany està de celebració. Una agrupació que ha viatjat per moltes zones per elevar les grans torres humanes amb els grans castells.

Segons molts historiadors, en la Muixeranga es troben els origens dels castells catalans. Unes arrels que no han estat mai massa promocionades encara que a èpoques molt antigues ja es feien castells a diferents llocs del País Valencià.

Molts participants al grup de ‘La Conlloga’ de Castelló que eren fàcilment visibles amb la seua samarreta de color groc i també per la gran quantitat de persones amb les que comptava per tal d’executar els seus castells. Fins i tot era difícil poder obrir-se pas entre la gent que abarrotava els carrers de Morella.

També el grup de Muixeranga castellonenc està de celebració enguany i porta un grapat d’actuacions realitzades en aquest any 2023.

Si a l’Aplec dels Ports, les grans actuacions musicals als diferents escenaris van reunir a milers i milers de persones, la Muixeranga no va deixar indiferent als participants de la festa comarcal que acudien de forma massiva a veure els castells de la Muixeranga de Els Ports, la de Vinaròs i la Conlloga de Castelló.

Directe