La Diputació busca consolidar el Festival de Teatre Clàssic de Peñíscola

Durant el mes de juliol, 9 espectacles han visitat la ciutat a la mar, amb al voltant de 2.500 espectadors

Foto: LaDiagoStudio

“La Diputació de Castelló continuarà apostant pel Festival de Teatre Clàssic de Peñíscola per a consolidar-lo en l’elit de les arts escèniques no sols a la província i la Comunitat Valenciana sinó a nivell nacional convertint-ho en una cita cultural ineludible”. Així ho ha afirmat el diputat de Cultura, Alejandro Clausell, en la clausura de la XXVI edició del Festival de Teatre Clàssic Castillo de Peñíscola, organitzat per la Diputació de Castelló, que tanca reafirmant-se com “un referent autonòmic i nacional”.

“Autonòmic perquè som l’únic festival de clàssic que queda en la Comunitat Valenciana. Nacional perquè cada vegada la difusió, el nom del festival i la programació tenen una mirada més nacional, més plural i, sobretot, més interinstitucional. A més, enguany per primera vegada ens hem convertit en productors i coproductors d’espectacles i hem establit llaços amb institucions que són referents nacionals i també amb institucions més xicotetes que permeten que les arts escèniques arriben a arriben a tots”, ha expressat Clausell.

El diputat de Cultura, Alejandro Clausell, ha destacat que “durant el mes de juliol, nou espectacles han visitat Peñíscola, amb al voltant de 2.500 espectadors, un 90% d’ocupació de l’aforament i sis funcions amb ple absolut”. “Hem notat la calor del públic, el vostre suport és imprescindible i sense vosaltres, els espectadors, res d’això té sentit. La Diputació continuarà impulsant aquest festival que és un referent autonòmic i nacional”, ha indicat Clausell.

En total han sigut nou espectacles al llarg de 22 dies. Tres espais: el passeig marítim, el saló gòtic i el pati d’armes i nou companyies de: Castilla La Mancha, Madrid, Murcia, Castilla y León, Catalunya i, per descomptat, de la Comunitat Valenciana.

“Ens han visitat grans figures del nostre teatre com Anabel Alonso, Joaquín Notario, Miriam Díaz Aroca, Fernando Cayo, José Ramón Iglesias o Pepe Saiz, però també hem pogut gaudir del talent jove sobre les taules. Joves actrius i actors que estem segurs que prompte seran grans noms de la nostra escena com Víctor Sainz, Claudia Taboada, Kevin de la Rosa o Paula López Collado”, ha indicat Clausell.

“Ha sigut una edició on hem gaudit del teatre més popular, però també del teatre d’investigació; hem mesclat hologrames amb la figura de la mare de Lorca, la biografia de Moliere amb els citronats del Papa Lluna, els versos de Calderón amb els de Cervantes, els déus grecs amb els estiuejants peniscolans”, ha continuat el diputat de Cultura en el seu discurs.

També per a aquesta edició, i en col·laboració amb l’Ajuntament de Peñíscola, s’ha implementat el taller de periodisme jove Pepe Monleón. Un taller des del qual la joventut ha pogut aproximar-se al periodisme cultural.

Directe