Mínimes que ronden els 30ºC a l’interior de Castelló

Els termòmetres d'Olocau, Herbers, Portell o Castellfort registren xifres extremes

Olocau, en una imatge d'arxiu

Olocau del Rei, amb una mínima de 28,4ºC aquesta matinada, ha registrat una de les temperatures més altes de tota la Comunitat Valenciana, segons les dades de l’Associació Valenciana de Meteorologia (AVAMET). Mentre “a la costa hem tornat a tindre una nit bascosa”, apunten a les xarxes socials, “la notícia són les mínimes en zones de muntanya”, el que s’explicaria pel fenòmen de la inversió tèrmica.

D’aquesta manera altres localitats com Herbers (amb 27,3ºC), Portell (amb 26,9ºC), Castellfort (amb 26,8ºC) han passat la nit amb unes mínimes extremes impròpies de l’estiu a la comarca del Ports, que es sol caracteritzar per tindre molt poques “nits tropicals”, com es diuen els dies en que la mínima és superior als 20ºC.

Per contra, en altres localitats com Morella, la mínima ha estat molt més suau, amb 20,6ºC. Encara més fresca ha estat la nit a Vilafranca, amb només 18ºC durant aquesta passada matinada.

Des del 15 de juliol fins al 15 de setembre estem vivint els dies més calorosos de l’estiu i, per tant, de tot l’any, el que es coneix com a “canícula”.

La previsió per a avui, en què estem encara en plena onada de calor, preveu temperatures màximes i mínimes semblants a les d’avui. Segons el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana per a avui hi ha un risc alt a la comarca dels Ports, Alt Maestrat i pràcticament a la resta de la Comunitat Valenciana, donat a que hi ha possibilitat de tempestes seques.

A partir de demà les dades baixaran lleugerament i els registres dels termòmetres seran més moderats.

Directe