El Festival de Teatre Clàssic Castillo de Peñíscola es consolida com un festival de gran qualitat i referent cultural

L'actriu Miriam Díaz-Aroca protagonitzarà la representació que tancarà la XXVI del certamen dissabte que ve 22 de juliol

El Festival de Teatre Clàssic Castillo de Peñíscola es consolida com un festival de gran qualitat i referent cultural
Foto: laDiagoStudio

El Festival de Teatre Clàssic Castillo de Peníscola, organitzat per la Diputació de Castelló, continua amb la seua programació que es desenvolupa durant aquest mes de juliol i que inclou grans propostes teatrals.

Com ha comentat el diputat de Cultura, Alejandro Clausell, “aquest festival s’ha consolidat com un festival de gran qualitat, convertint-se en tot un referent cultural i en una cita ineludible entre els amants dels clàssics”.
El diputat provincial, que va acudir aquest dimecres a la representació de la tragicomèdia ‘La Celestina’ de Fernando Rojas, a càrrec de l’actriu Anabel Alonso al costat de Víctor Sainz i Claudia Taboada, Beatriz Grimaldos, José Saiz i David Huertas, ha afegit que “treballarem per continuar convertint a la província de Castelló en un gran contenidor cultural oferint una programació que arribe a tots els públics i que siga referent per la seua qualitat i excel·lència, com és el cas del Teatre Clàssic Castillo de Peñíscola”.

Continuant amb la programació de la XXVI edició, durant la jornada d’ahir el Pati d’Armes del Castell de Peñíscola va acollir l’homenatge que la companyia Ai Teatre fa a Molière amb el seu ‘Viu Molière’, una comèdia amb dramatúrgia d’Álvaro Tato i direcció de Iaio Càceres i interpretada per cinc joves actors i actrius (Marta Estal, Laura Ferrer, Mario Portillo, Kevin de la Rosa, i Juan de Vera).

Com a novetat d’enguany, i gràcies al suport econòmic de la Diputació de Castelló, el festival s’ha convertit en generador d’espectacles teatrals, amb una producció i tres coproduccions, dues d’elles nacionals, i una autonòmica. La segona coproducció del festival és amb la Companyia EscénaTe, el col·lectiu Állatok, el Festival Estius de la Vila de l’Ajuntament de Madrid, el Festival Iberoamericà del Segle d’Or de la Comunitat de Madrid Clàssics a Alcalá i la Fundació Juan March. Aquesta última duu a terme el programa “dramaturg convidat”, un projecte de suport a la investigació de textos poc coneguts dels grans autors clàssics. En aquesta ocasió el “dramaturg convidat” és Cervantes, i el seu text, ‘La casa de la gelosia i selves de Ardenia’, arribarà el dimarts 18 a Peníscola.

La tercera coproducció és amb la companyia jove Triangle Teatre i l’històric Carme Teatre. ‘After·Sun’ (‘Els estiuejants’), que es representarà el dijous 20 de juliol, adapta un dels grans textos del teatre del segle XX, ‘Estiuejants’, de Gorki, amb versió i direcció de Borja López Collado.

La clausura de la XXVI edició del Festival de Teatre Clàssic Castillo de Peñíscola serà dissabte que ve 22 de juliol, en aquest cas amb l’homenatge és el que realitza la companyia Apata Teatre, amb ‘Lorca, Vicenta’, text d’Itziar Pascual, Yolanda Pallín i Jesús Laiz, amb direcció de José Bornás i amb Miriam Díaz-Aroca com a protagonista.

Directe