El Palau de Congressos de Peníscola presenta el ‘jazz’-fusió dels lituans Dainius Pulauskas Group

El 20é Festival Internacional de Jazz ofereix el segon dels concerts d’aquesta edició el dissabte 8 de juliol a les 20.00 hores

L’Institut Valencià de Cultura continua celebrant aquest cap de setmana el 20é Festival Internacional de Jazz de Peníscola. El dissabte 8 de juliol a les 20.00 hores serà el torn del concert del sextet lituà Dainius Pulauskas Group.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat “el bon inici que va tindre el passat dissabte el festival amb una molt bona crítica per part del públic que va gaudir dels destacats guitarristes Martin Taylor & Ulf Wakenius”, i ha assenyalat que “el concert d’aquest dissabte continua en el nostre objectiu d’oferir al festival diferents variants del ‘jazz’ i, en aquest cas, amb un ‘jazz’ i un sextet que enriquirà Peníscola amb una fusió d’estils i instruments”.

La segona de les propostes del 20é Festival de Jazz Internacional de Peníscola tindrà lloc aquest dissabte 8 de juliol amb el concert dels lituans, Dainius Pulauskas Group. Un sextet únic amb una mescla de melodia i múscul, lirisme i l’inesperat, que el col·loca fermament en l’avantguarda del ‘jazz’-fusió europeu progressiu.

Una formació que es va crear el 1996 i instantàniament es va convertir en una de les unitats de ‘jazz’ lituanes més influents i líders. En 1997, va llançar un àlbum debut, ‘Penetración’, i des d’aleshores ha batut tots els rècords locals en ascendir al saló de la fama del ‘jazz’ lituà en un temps sorprenentment curt.

Dainius es caracteritza per ser un dels compositors més interessants en l’extrem fusió del ‘jazz’ europeu, i ha estat al capdavant d’aquest sextet durant dèsset anys. El grup actua de manera regular en molts festivals de ‘jazz’ europeus, asiàtics, africans i americans de prestigi i arriben fins a Peníscola dins de la seua gira internacional. La formació està formada per Dainius Pulauskas, teclats; Valerijus Ramoska, trompeta i fiscorn; Liutauras Janusaitis, saxo tenor; Tomás Botyrius, saxo alt; Domatges Aleksa, baix, i Augustes Baronas, bateria.

Recordem que aquest festival oferirà també les actuacions de Mario Parmisano el 15 de juliol i la reconeguda pianista i cantant Eliane Elias, un tancament de luxe del festival el 22 de juliol.

Les entrades per a aquest concert tenen un preu de 15 euros. Recordem que podeu trobar més informació i venda de les entrades de tot el festival en el web específic de l’esdeveniment musical.

Directe