Salvament i socorrisme en platges resol 183 assistències i 2 rescats el mes de juny

El personal dels llocs de socorrisme ha atés consultes i ha efectuat cures

La Regidoria de Turisme i Platges de l’Ajuntament de Peníscola ha fet balanç – juntament amb el servei de salvament i socorrisme – del treball de l’equip, després d’avaluar les xifres del primer mes de la temporada de bany que arranca el primer de juny.

En total, al llarg d’aquest mes, s’han dut a terme 183 assistències en terra, entre les quals es troben la resolució de consultes, advertiments o cures. Els serveis de salvament en la mar han sumat un total de 2, tots dos a la platja Nord i en la zona pròxima al tómbol rocós sobre el qual s’assenta la ciutadella.

El regidor de Platges, Ramon Simó, ha volgut incidir en la importància d’aquest servei, “hem de ser conscients de la importància de l’eficiència i professionalitat del servei de socorrisme en platges que facilita i garanteix un ús i gaudi segur del nostre litoral” ha manifestat l’edil.

Platges
inclusives

Amb l’inici de la temporada de bany, el mes passat, es va posar en marxa el servei de bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda en les dues platges urbanes, Nord i Sud. Del total d’assistències en platges, 108 usuaris s’han beneficiat d’aquest servei de bany assistit per part del personal de l’equip de salvament, personal especialitzat que atén els punts accessibles les prestacions dels quals inclouen també zones d’ombra, banys adaptats i material per al bany assistit, com crosses o cadires amfíbies.

El servei de les dues platges urbanes de Peníscola compta amb 33 socorristes que atenen, en els diferents torns, les 5 postes existents. El servei compta, a més, amb ambulància, que s’ha mobilitzat en 10 ocasions durant aquest passat mes, i tres embarcacions actives i motos per a rescat.

Directe