La Festa de Sant Cristòbal arriba a Vilafranca

La festa està organitzada per la majoralia de la ‘Penya Porlan’

La benedicció dels vehicles, en una imatge d'arxiu

Aquest cap de setmana, veïns i veïnes de Vilafranca tornaran a gaudir, com cada any en aquestes dates, de la festa de Sant Cristòbal. Aquesta celebració aconseguirà unir a joves i grans amb diferents activitats que faran que la gent del poble puga gaudir al màxim.

La Majoralia de Sant Cristòbal del 2023, formada per la ‘Penya Porlan’, no s’ha quedat enrere i ha organitzat un cap de setmana de festa, bous, menjars i actes religiosos per a assegurar-se que tots i totes les participants de Sant Cristòbal gaudisquen. També, han afegit noves activitats que no s’havien realitzat encara en aquesta festa.

El cap de setmana s’obrirà a les 12 h amb un ‘Correbars’, on la xaranga ‘Herederos del Conyac’ eixiran des del Bar Avenida i faran un recorregut pels bars del poble fins a arribar al Parador de festes. Ací se celebrarà el clàssic dinar de socis de Sant Cristòbal amb un menú molt ampli i variat.

A la vesprada, els més taurins i taurines gaudiran d’una ‘capea’ amb vaques a la Plaça de Bous. I, en acabar, es farà un berenar de socis allà mateix. A les 22 h, vilafranquins i vilafranquines eixiran des del Parador de Festes fins a la Plaça d’En Blasc per a ballar el Ball Pla de Vilafranca, seguint i fent perdurar les tradicions del poble. Finalment, per acabar el dia, els més festers i les més festeres acudiran a l’actuació de l’orquestra ‘Mala Vida’ i de la posterior discomòbil, on ballaran fins que el cos aguante.

L’endemà, diumenge 2 de juny, tindrà lloc el dia del sant i els actes més religiosos. El dia s’obrirà amb una processó que eixirà a la Plaça d’En Blasc i arribarà a l’ermita de la Mare de Déu del Llosar. Ací es realitzarà una missa i la clàssica benedicció de vehicles. En acabar, i per donar fi a tot el cap de setmana dedicat a Sant Cristòbal, es portarà a terme un vermut al Parador de Festes.

Directe