Es presenta ‘Aules buides, escoles oblidades’ dels periodistes Ernest Nabàs i Javier Andrés

Una publicació de la Diputació de Castelló sobre l'educació rural al segle passat

Es presenta ‘Aules buides, escoles oblidades’ dels periodistes Ernest Nabàs i Javier Andrés

La Diputació de Castelló ha acollit la presentació del llibre ‘Aules buides, escoles oblidades’ dels periodistes Ernest Nabàs Orenga i Javier Andrés Beltrán. Es tracta d’un recorregut pel procés de construcció de les escoles rurals anara dels nuclis de població de les comarques de Castelló i, també, pel seu progressiu i inexorable abandó fins al tancament definitiu de totes elles.

El pròleg d’aquest treball editat per la Diputació l’ha redactat ha tingut el mateix president, José Martí, qui ha rememorat la seua infància a l’escola rural de Tales i l’entranyable figura del seu professor, don Samuel.

Martí concedeix gran importància a l’edició d’aquest llibre que “representa un homenatge a tants i tantes professores, que van contribuir a formar a milers de xiquetes i xiquets de la província de Castelló en un temps molt complicat”. “Les escoles de hui són diferents, però hem de continuar apostant per un sistema educatiu potent i de qualitat”, va destacar José Martí.

Directe