La Marie Claire acomiadarà 190 treballadors i la resta continuaran en ERTO

Els treballadors que es queden sense feina tindran una indemnització de 23 dies 13 mesos

Els treballadors de l’empresa tèxtil vilafranquina Marie Claire han secundat massivament l’acord signat i sotmès a la seua aprovació pel que “s’acorda que una plantilla mínima de 72 persones a Vilafranca i 33 en la resta d’Espanya continuaran tres mesos en ERTO, amb possibilitat d’acordar una prorroga addicional de 3 més dins del concurs que l’empresa presentarà a meitat del mes de juliol i desgraciadament una indemnització de 23 dies 13 mesos per a les 190 persones que serà acomiadades de l’empresa”, han explicat en un comunicat. Eixos 190 treballadors són aproximadament el 70% de la plantilla.

Això implica que la factoria pel moment no tanca del tot, però tampoc tindrà producció, encara a l’espera d’un miracle en forma d’inversor.

Des de la Comissió Negociadora “volem agrair la participació massiva en l’assemblea i en totes les accions que hem emprés. Gràcies al suport de l’assemblea i tot un poble continuem intentant buscar solució per a la Fàbrica de Marie Claire a Vilafranca”.

Els sindicats “continuarem barallant per a buscar alternatives a la fàbrica de Marie Claire així com un pla industrial per a la zona dels Ports, i continuarem exigint respostes reals a la nova administració per a lluitar contra la despoblació de les zones d’interior”. Tot i això, aquesta no és la solució que buscaven. En les reunions programades amb l’empresa no es va arribar a un consens respecte a l’eixida dels treballadors i treballadores, però després de tants anys d’esforç i lluita no volien marxa sense fer soroll i aconseguir el millor per als treballadors.

En l’acord també s’han previst convenis especials per a majors de 55 anys, una borsa de treball si l’activitat es reactiva i una indemnització de 23 dies 13 mesos per a les 190 persones que seran acomiadades de l’empresa. Evidentment, aquesta està vinculada a la situació econòmica de l’empresa i si entra en un concurs serà el que FOGASA puga assumir, la seua obligació és de 20 dies 12 mesos.

Després de més de 100 anys d’història, aquest dijous serà l’últim dia que els treballadors i treballadores encenguen les màquines, de mà i fins nou avis es paralitzarà l’activitat. Encara així, l’esperança no s’ha perdut.

Rosario Benítez Morón és secretària d’Acció Sindical a Fitag-UGT-PV

Per a concretar qui formen les 105 persones que continuaran a l’empresa els treballadors tenen fins aquest dijous al migdia per a inscriure’s voluntàriament mitjançant els fulls que es van repartir ahir en finalitzar l’assemblea

Amb tot són moltes les incògnites sense resoldre com els 21 milions de deute de l’empresa. També el futur dels que seran acomiadats i del poble en general. I és que tot i que l’empresa ha assegurat que recollirà currículum per a intentar buscar-los una sortida, així i tot, les alternatives a Vilafranca són inexistents el que també afectarà l’economia, comerços i establiments del Poble.

Paral·lelament, des de la comissió negociadora s’ha compromès a buscar alternatives així com, un pla industrial per a la comarca dels Ports i l’empresa “a obrir la botiga al públic després de les peticions que ens han arribat de molts llocs de treballadors i treballadores d’altres sectors que volen mostrar el seu suport a la plantilla de Marie Claire”.

Directe