Coneix els grups que actuaran al 44é Aplec dels Ports

Morella acollirà l’edició del 2023 que tindrà lloc des del 27 fins al 30 de juliol

Una imatge del videoclip "Hui la Liem" d'Auxili

El 44é Aplec dels Ports ja coneix als 21 grups que actuaran des del 27 fins al 30 de juliol a Morella. Auxili, Xavi Sarrià, El Diluvi, Maluks, Tesa, Pepet i Marieta, Aina Palmer, Esther, La Kinki Band, Niuss, Hormigón Armado, Apologia, Los Draps, La Malavida, La Llavor, Nonai Sound, Garrama, Trobadorets, Cançons d’Artiga, Pimienta Molida i Rosio Cano ambientaran la gran festa comarcal junt amb altres activitats culturals.

Esta llista combina grups coneguts arreu del País Valencià amb altres de proximitat a la zona dels Ports. També artistes amb una llarga trajectòria amb altres emergents per a formar un cartell que omplirà hores d’espectacles musicals durant quatre dies.

▸ Auxili
Auxili venen d’Ontinyent per a oferir el millor reggae amb un espectacle enèrgic. Una banda amb anys d’experiència i una música característica pel compromís amb la terra i les arrels entre altres lluites.

▸ Xavi Sarrià
Xavi Sarrià és ja un veterà de l’Aplec dels Ports. Ha participat en moltes ocasions amb el seu grup anterior, Obrint Pas, i ara en solitari. Fins i tot, ha compost contra el despoblament, A ple pulmó, la qual es va enregistrar a Herbers per a l’aplec de l’any 2019.

▸ El Diluvi
El Diluvi és conegut arreu dels països catalans pel que la banda defineix com mestissatge mediterrani. La fusió de diversos estils musicals amb instruments tradicionals del País Valencià com l’acordió o la bandúrria li donen la seua senya d’identitat per a oferir un meravellós espectacle.

▸ Maluks
Maluks és un grup jove. Marina, Laura i Maria irrompen com un huracà en el panorama musical valencià des que va nàixer el grup l’any 2019. Tenen una clara influència dels ritmes llatins i jamaicans i amb les seues lletres volen reivindicar el treball col·lectiu, l’empoderament i la sororitat entre altres.

▸ Tesa
Tesa, la Khaleesi d’Almussafes, lidera l’escena urbana valenciana amb una mescla de hip-hop clàssic, música electrònica i altres influències més tradicionals. Temàtiques com la llengua i la lluita del poble són protagonistes en les lletres de les seues cançons, les quals tenen tres constants fonamentals: Arrels, feminisme i festa.

▸ Pepet i Marieta
Pepet i Marieta han portat l’alegria i bon rotllo a nombroses edicions de l’Aplec dels Ports. És una banda descarada, propera i crítica com reflecteixen les lletres de les seues cançons. Tenen una relació tan estreta amb la comarca que van publicar el tema amb videoclip Som l’Aplec per a l’edició de Villores de l’any 2016. A més, aquest any han publicat No a la MAT contra un dels grans projectes que amenacen les zones rurals i d’interior amb un vídeo gravat a Morella.

▸ Aina Palmer
Aina Palmer es defineix com un grup de punk folk electrònic. Aina Monferrer i Jordi Palau experimenten amb diverses musicalitats per a crear el seu propi i extravagant univers. El grup no s’oblida de la consciència social i l’afronten en un directe molt festiu.

▸ Esther
Esther és una de les artistes emergents del País Valencià. Des de Vinaròs, portarà a l’Aplec dels Ports la música pop amb un espectacle amb tota la seua banda. Molt de ritme i energia caracteritzen l’artista de Vinaròs en el directe que ofereix.

▸ La Kinky Band
La Kinky Band són la festa feta orquestra. La diversitat d’estils amb un toc propi, fresc i divertit marquen el seu directe. Des de diferents pobles de Castelló, la formació portarà les versions amb més ritme perquè disfruten totes i tots.

▸ NIUSS
NIUSS naix l’any 2020 com a refundació de l’antiga banda d’alguns dels seus components. Un grup emergent amb un estil pop i de mestissatge definit per l’alegria, il·lusió i energia. Les seues lletres estan carregades d’optimisme, reflexió i justícia social, conviden a celebrar la vida i els diferents moments emocionals amb una aposta melòdica acolorida i dinàmica, impossible de no ballar i disfrutar.

▸ Hormigón Armado
Hormigón Armado són un grup de punk rock. Esta banda és molt coneguda per participar en diverses edicions de l’Aplec dels Ports i festes populars de tot el territori. Des de Cantavella vindran per a portar les millors versions dels grups emblemàtics d’este estil.

▸ Apologia
Apologia és un grup de punk rock de Vila-real nascut l’any 2019. Pablo, el Pinya, Hector i Alberto són els quatre músics que formen esta banda, els quals ja tenen experiència amb altres formacions. Els seus ritmes enèrgics i lletres combatives faran vibrar al públic d’esta edició de l’Aplec dels Ports.

▸ Los Draps
Los Draps venen des de la comarca veïna del Matarranya per a donar molta canya. Es defineix com un grup folk i punk que barreja música hardcore amb instruments tradicionals com la dolçaina aragonesa. Són una banda que ha participat en algunes edicions de l’Aplec dels Ports, fins i tot l’any 2019 van compondre una cançó i gravar un videoclip per commemorar tants anys de lluita d’esta comarca contra el despoblament.

▸ La Malavida
La Malavida són cinc músics de Castelló units pel rock&roll. Una formació experimentada amb un directe de tres hores on es repassa tota la història del rock. Les versions més canyeres dels grups més coneguts arreu del món.

▸ La Llavor
La llavor portarà les millors versions d’Aspencat en acústic. Kela i Clara posen la veu d’estes cançons que va popularitzar el ja retirat grup valencià. Un espectacle que li dona un altre ritme sense perdre l’essència reivindicativa de l’original.

▸ Nonai Sound
Nonai Sound és una dj i productora musical valenciana que punxa en festivals des de l’any 2016. Els ritmes jamaicans són els seus preferits, combinats amb altres com el dancehall, reggae i l’electrònica per tornar boig al públic. És també la dj oficial de Maluks.

▸ Garrama
Garrama pugen des de Castelló per a donar-ho tot i fer vibrar al públic amb tota la seua potència. Les millors versions de rock, punk i ska es mesclen amb temes propis per a transmetre unes ganes incontrolables de saltar i ballar.

▸ Trobadorets
Trobadorets són un grup familiar perquè les xiquetes i xiquets canten i ballen amb les millors cançons d’este territori. Xalar com una criatura amb música tradicional valenciana marca un espectacle que ompli places i carrers.

▸ Cançons d’Artiga
Cançons d’Artiga són un grup d’amics i amigues de Vilafranca que s’ajunten per a cantar les millors cançons dels grups mítics del País Valencià. Les versions en acústic que totes i tots coneixem i ens agrada cantar aplegats amb una guitarra.

▸ Pimienta Molida Rumba
Pimienta Molida Rumba és grup de Benicarló format per dues guitarres, un baix i un caixó, als quals se sumen el trombó i la trompeta, creant un ambient festiu i divertit. Amb dos anys d’experiència, han aconseguit guanyar molts seguidors i seguidores gràcies a les versions de cançons famoses de rumba combinades amb altres de més modernes. Amb la seua música, et portaran per un viatge farcit de ritme, emoció i passió, deixant clar que la música sempre és el millor antídot contra la tristesa.

▸ Rosio Cano
Rosio Cano és una cantautora de les Coves de Vinromà. Amb 19 anys ha començat a cantar en diferents escenaris del País Valencià. Este any ha publicat el seu primer EP amb 5 cançons carregades de sentiment.

▸ Vaire
Vaire és una banda procedent de les comarques de la Marina Alta, el Comtat i l’Alcoià formada al barri de Benimaclet l’any 2019. El grup porta una explosió d’emocions amb un clar protagonista: el hangbanging. Amb la ràbia dels seus riffs i ritmes de bateria, junt amb les melodies de veu, Vaire ha arribat per a deixar marca en el panorama del rock alternatiu. Les seues cançons sonen com a bombes amb l’objectiu de moure el cap de la gent, tant a nivell físic com mental.

Cal recordar que, l’Aplec dels Ports és un esdeveniment que pretén fer visible la comarca, característiques i necessitats. Durant tot l’any hi ha activitats que mesclen la festa, la cultura i la reivindicació per a donar solució als problemes que pateix la gent del món rural en general i dels pobles dels Ports en particular.

Directe