Un curiòs “núvol” es deixa veure des del terme de Morella

No hi ha encara confirmació oficial de què és, tot i que es barreja una teoria

Ahir per la vesprada es va poder veure un curiòs núvol amb forma de serp lluminosa des de diversos llocs del terme de Morella, com és el cas de al zona del port de Torremiró. Unes enigmàtiques línies a l’horitzó van sorprendre als que per aquelles hores viatjaven per l’N-232 i que també es va poder apreciar, fins i tot amb més claredat, des de la Ribera d’Ebre, Navarra i Aragó.

Tot i que no hi ha cap tipus de confirmació oficial, sembla que no és un fenòmen natural, sinó que l’estel hauria estat provocat per vol d’un planador hipersònic V-Max francés que hauria deixat eixes línies al cel, donat que s’estan fent proves de míssils de la Direcció General d’Armament (DGA) en una zona restringida a prop del golf de Biscaia des d’aquest dilluns i fins al proper divendres.

“Un avió deixa una cortina de gas totalment lineal perquè els avions es mouen de forma horitzontal. En aquest cas, el míssil hipersònic va ser enviat a 70 o 80 quilòmetres de forma vertical. El fum de condensació del coet va anar avançant cap amunt i trencant-se en diferents capes. Per això té aquesta forma visible des de diferents punts”, explica el director de l’Observatori Pujalt de Barcelona en declaracions a El País.

Directe