Marie Claire, abocada a tancar definitivament en 10 dies

Els sindicats asseguren que l'empresa pot donar-se més temps per trobar finançament

La direcció de Marie Claire ha traslladat als sindicats la seva decisió irrevocable d’iniciar un ERO total i liquidar definitivament la companyia. Ha estat en una reunió de més de 3 hores que aquest dilluns es va celebrar a Vilafranca, i en la qual des de l’entitat han exposat que es tracta d’una mesura que arriba a conseqüència de la impossibilitat de trobar un inversor que puga mantenir en funcionament la planta i capgirar la crítica situació econòmica que travessa l’empresa des de fa anys.

Des de l’organització mantenen l’esperança que puga arribar algú que inverteixi en l’empresa abans del 30 de juny, data límit per a procedir a l’inici del ERO i liquidació de l’entitat.

Per la seva part, la representació dels treballadors assegura que l’empresa disposa de més temps per a negociar, demanen que es continue intentant buscar solucions de viabilitat a l’empresa –encara que sigui amb un 30% de la plantilla– i sol·liciten claredat i explicacions.

A més, totes dues parts s’han emplaçat a tornar-se a reunir dimecres, 21 de juny, per a continuar negociant i tractar d’arribar a una acord.

Cal recordar que l’empresa va posar sobre la taula la possibilitat que 90 de les prop de 300 persones que treballen en Marie Claire, poguessin seguir amb les seves ocupacions encara que el futur dels treballadors continua sent una incògnita.

En l’actualitat, l’empresa té un ERTO en vigor –que finalitza el pròxim 30 de juny– que afecta la major part de treballadors i que amb total probabilitat es transformarà en un ERO d’extinció.

A la província de Castelló l’empresa compta amb 214 empleats a VILAFRANCA i 68 a Castelló. D’ells, 130 estan afectats per un ERTO que finalitza el pròxim 30 de juny.

Directe