La Diputació edita un llibre amb la història dels Santjoans de Cinctorres

A més a més, ha impulsat el projecte de restauració amb 1.400.000 euros

La Diputació de Castelló ha acollit la presentació del llibre ‘La família dels Santjoans a Cinctorres’ que recull la història del Palau dels Santjoans situat a Cinctorres. L’autor del llibre és Francisco Gimeno i està introduït per José Manuel Gisbert els quals van estar en l’acte, juntament amb la diputada de Cultura en funcions, Ruth Sanz. A més a més, cal assenyalar que la institució provincial ha fet una gran aposta per la restauració del palau impulsant el projecte d’adequació. El palau, que és propietat de la Diputació, ha estat molts anys sense restaurar-se i s’ha aconseguit adjudicar les obres de restauració amb un pressupost que ascendeix a 1.400.000 euros.

En el llibre es recull tota la història sobre aquesta família, des del seu llinatge fins als càrrecs que van ocupar. Així mateix, obeïx a la necessitat d’investigar sobre els Santjoans, sobre la curiositat del seu origen vertader i sobre la seua possible importància en l’entorn rural de finals del segle XVIII i l’inici del XIX.

En relació amb el palau, aquest té elements originals d’arquitectura gòtica valenciana. El palau recull un gran espai columnari en l’entrada i el seu interior destaca per dos salons decorats amb paviments ceràmics.

L’objectiu principal de la Diputació quant a la restauració del palau és contribuir a la revitalització dels pobles de l’interior de Castelló, així com organitzar futures activitats entorn de la història del poble fent exposicions i visites guiades.

Directe