Els 49,2 l/m2 de pluja obliguen a suspendre la processó del Corpus

La degolla ha estat un dels actes principals del cap de setmana

Morella ha celebra aquest cap de setmana una de les seues festivitats més antigues, el Corpus Christi. Una festa que data de l’any 1358 i compta amb diferents actes tradicionals repartits durant tot el cap de setmana. La Degolla és una de les principals activitats de la vespra, que ha estat acompanyada de cercaviles amb els gegants i els Gaiteros de Morella. La Degolla és una representació de la matança dels Sants Innocents on participa una comitiva de xiquetes i xiquets amb vestimenta blanca i roja molt característica d’aquesta festa morellana.

La programació festiva continuava diumenge 11 de juny amb una cercavila dels Gaiteros a les 10.00 hores i missa solemne a la Basílica Arxiprestal a les 12.00 hores. Però la solemne i tradicional processó general del Corpus Christi, prevista per a les 17.30 hores es va haver de suspendre per la pluja caiguda durant tota la vesprada. Han sigut un total de 42,2 l/m2 els caiguts durant diumenge.

La regidora de tradicions, Malú Blasco, destacava, de tota manera, “la importància del Corpus de Morella per la seua antiguitat i participació”.

Dels Corpus més
antics de la Comunitat

El Corpus Christi de Morella és un dels més antics del territori valencià i data de l’any 1358, sols tres anys posterior al de València. Aquest tipus de celebracions va nàixer com a una forma didàctica d’ensenyar la bíblia i reconèixer als personatges que hi apareixen.

Així, Morella va adoptar la forma i elements característics del Corpus Christi de València. A més, cal destacar que la gran majoria dels elements que desfilen avui en dia provenen d’aquella època.

Directe