El Capsigrany ompli de cultura els carrers de Vilafranca

Companyies de diferents autonomies han participat en la XXIII Mostra de Teatre

L'organització del Capsigrany junt amb La Xalera

Tots els racons de Vilafranca s’han omplit de teatre i cultura amb l’edició número XXIII de la Mostra de Teatre Capsigrany. Tot i passat alguns moments per pluja, gent de totes les edats ha pogut gaudir durant els tres dies d’obres d’arts escèniques de diferents comunitats autònomes gràcies als organitzadors i organitzadores de la mostra i a la col·laboració de l’àrea de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca.

El divendres va començar la mostra amb el teatre participatiu T’estime, “que va aglutinar els adolescents del poble per tal de fer reflexionar sobre les relacions tòxiques”, segons apunten des de l’organització.

Més tard, es va fer la inauguració a càrrec dels membres de La Xalera, que va donar pas a una obra que venia des de Navarra, La Reina del Arga, “una obra plena d’emoció que va aconseguir commoure al públic”.

Com cada any, el dissabte es va obrir amb una obra per als i les més joves, xiquets i xiquetes van poder gaudir de Clic!, que els va endinsar “en la importància de cuidar el medi ambient. Durant la vesprada, va vindre des de Biscaia l’obra Al final del camino, que va obrir les portes als més adults al món de les drag queens”, tot i que “aquesta va acabar passada per aigua”.

A més, Mauthausen, la voz de mi abuelo es va poder portar a terme després de la seua cancel·lació l’any anterior, on “es va fer un viatge per una història real d’un espanyol a aquest camp de concentració, i va aconseguir omplir quasi al complet la Sala Carles Pons”. I finalment, l’espectacle de circ Mira’t, de Catalunya, va tancar la segona jornada del festival “aportant l’acrobàcia i l’equilibri que el caracteritzen”, apunten.

El públic jove va participar en l’obra Maria vol ser futbolista a la Plaça d’En Blasc, un espectacle participatiu que va iniciar l’última jornada del Capsigrany.

A la vesprada, el grup local La Xalera va ser l’encarregat de tancar la mostra amb l’espectacle Bambant pel carrer, on, tot i estar plovent, el públic va assistir per poder gaudir de tres microteatres situats arreu del poble.

L’Ajuntament de Vilafranca agraeix als organitzadors tot el treball realitzat, i l’organització del Capsigrany afirma que “ha estat una mostra molt exitosa” i agraeix a tot el públic la seua participació que “ha fet de la XXIII edició del Capsigrany, una mostra de teatre única i molt especial”.

Directe