Rhamsés Ripollés serà el nou diputat comarcal

L'Executiva Provincial del PSPV tria la representació socialista a la Diputació de Castelló

Rhamsés Ripollés serà el nou diputat comarcal

La Comissió Executiva Provincial del PSPV ha validat l’equip de regidors i regidores que assumiran la representació del Partit Socialista al Ple de la Diputació de Castelló. La proposta sotmesa aquesta vesprada a votació a Vila-real posiciona a Samuel Falomir, actual secretari general, com a portaveu del grup i líder de l’oposició. En aquesta tasca estarà acompanyat per nou noms que, d’acord a Falomir, “comptem amb una experiència en gestió demostrada i un profund coneixement del que és el municipalisme”.

La majoria són cares noves a la institució, com les de José Luis López, portaveu de Castelló de la Plana; Merche Galí, actual alcaldessa d’Almassora; Rhamsés Ripollés, primer edil en funcions de Morella; Vicent Aparisi, regidor de Borriana; i Zaida Moreno, representant de la Vall d’Uixó. La llista es completa amb José Benlloch, alcalde de Vila-real; María Jiménez, vicealcaldessa d’Orpesa; Ruth Sanz, regidora de Càlig; i Benjamín Escriche, alcalde de Soneja, els quals coneixen des de dins el funcionament de la corporació provincial. La correlació de postulants serà tramesa ara al Comité Federal perquè faça l’informe pertinent i l’aprovació definitiva.

L’elecció de l’equip socialista de la Diputació inicia una etapa de renovació que es caracteritzarà per “la contundència en l’oposició”. L’alcalde de l’Alcora promet “ser constructiu però sense deixar la duresa de costat perquè sabem com va gestionar el PP la institució durant més dues dècades”. Assenyala que “estarem vigilants perquè no torne a imposar-se el repartiment de recursos de forma sectària ni renunciarem a les nostres propostes ni a la nostra labor de fiscalització”. En els pròxims quatre anys “estarem a peu de carrer per a escoltar la ciutadania amb l’objectiu d’erigir-nos en una alternativa política de canvi sensata i real i llunyana de la crispació i el populisme de la dreta”.

Llistats per a
les eleccions del 23J

Correlativament, el PSPV ha ratificat el llistat de candidatures a representar la província a les cambres alta i baixa del Parlament espanyol la pròxima legislatura. La direcció socialista aposta per perfils moderats i amb experiència per al Congrés en una llista que encapçala l’actual diputada Susana Ros, seguida del senador Artemi Rallo. Al Senat figurarà com a número un del PSOE de Castelló l’actual directora territorial de Presidència, Eva Redondo.

El PSPV-PSOE ambiciona a reforçar el seu paper representatiu a la Comunitat Valenciana, escenificat en un augment d’escons a les últimes eleccions autonòmiques, “per a fer de nou president Pedro Sánchez i que continue la senda de creixement econòmic i social i en drets i llibertats”.

Directe