Els xiquets de la catequesi trenquen el “chancho”

La recollida a la guardiola solidària, aconseguida per els alumnes durant tot el curs, es donarà íntegrament a Caritas

Els alumnes de catequesi de la Basílica Arciprestal de Santa María la Major han trencat per fi el gorrino de fang. Més conegut com el “chancho” és una iniciativa solidària per part dels alumnes i les catequistes que es fa anys arrere.

Mari Pau Bellalta Ibañez és catequista

Com deia la catequista dels xiquets està iniciativa no sols ès una forma d’ajudar als més desfavorits, també ès una forma d’educar als xiquets en la solidaritat i la responsabilitat.

La recaptació la porten a terme entre tots diàriament posant els diners al porc, diners que es van recollint i apuntant en une cartes individual amb nom i cognom que té cada alumne.

Després de trencar el “chancho”, els alumnes també s’encarreguen de contar els diners separant-ho en diferents pots per descobrir quan s’ha aconseguit recollir.

Aquest any ès més especial si es pot, ja que el diners aniran íntegrament donats a Càritas per ajudar a Ucranïa en la guerra que están vivint. Les donacions han arribat despres del trencament i de la replegada dels diners a 363 euros destinats a aquesta causa benefica.

Directe