Els joves poden estar fins a 16 hores al dia enganxats als videojocs

Des d'Aspresam han oferit un taller dirigit a les famílies dels alumnes de primària de Vilafranca

La fundació Aspresam ha oferit diferents tallers a les famílies dels alumnes de primària de Vilafranca sobre l’ús de les xarxes socials i els videojocs amb l’objectiu de sensibilitzar les famílies sobre els riscos del joc d’atzar, apostes esportives i un mal ús d’aquestes. Segons explicava el psicòleg i fundador d’Aspresam, Ivan Álvarez, en el cas dels xiquets solen destacar més en videojocs. De fet, poden dedicar fins a 16 hores. Una problemàtica que pot derivar en una addicció i trastorns de la conducta.

En canvi, en les xiquetes la situació és ben diferent, solen prestar més atenció a les xarxes socials, però, en aquest cas, el preocupant no només són les hores dedicades sinó també com fan ús d’aquestes i com influeixen en el seu benestar. De fet, en els darrers anys s’han detectat molts trastorns derivats a aquesta pràctica des d’alimentaris fins a conductes d’autòlisis, i suïcidi.

Ivan Álvarez forma part de la Fundació Aspresam

El taller ha servit per a analitzar quin ús es dona en els pobles, en concret a Vilafranca, als videojocs i xarxes socials i la relació amb els joves. En aquest sentit, s’ha confirmat que un 85% fan ús habitualment.

També s’han tractat alguns trastorns més comuns com, per exemple, la mentida patològica donant ferramentes a les famílies a poder identificar aquestes conductes abans que aquestes es puguen convertir en una addicció.

D’altra banda, el psicòleg, Iván Álvarez, explicava que és molt important que l’inici a la ludopatia és anterior a l’ús de substàncies, situant-se al voltant dels 11 anys pel que cal entendre mol bé la forma d’estimular que provoca el joc d’atzar i que deriva en dependència física i psicològica.

Amb tallers com aquests des d’Aspresam es treballa la prevenció i conscienciació de les famílies, molt importants, especialment en temes com l’ús dels videojocs o les xarxes socials que poden crear addicció si s’utilitzen sense formació.

Directe