Detingut a un home per un delicte continuat d’estafa i un altre de falsedat documental a Benicarló

Aprofitava el seu perfil de treballador en una empresa del sector de l'automòbil per a estafar a les víctimes

La Guàrdia Civil ha detingut a un home de 46 anys com a presumpte autor d’un delicte continuat d’estafa i un altre de falsedat documental en la localitat de Benicarló. Aquesta investigació va vindre motivada per diverses denúncies per estafa formulades en el Lloc de la Guàrdia Civil de Benicarló, pel que sembla, el presumpte autor utilitzant el seu perfil de treballador en una empresa del sector de l’automòbil contactava amb les víctimes a través de conegudes pàgines web de compra-venda de cotxes en les quals anunciava vehicles de la mateixa empresa sense el beneplàcit del propietari.

Una vegada arribat a acord amb el client, li sol·licitava una bestreta de diners a manera de reserva sense arribar a efectuar el lliurament del vehicle, per aquest motiu quan el comprador exigia la devolució d’aquest, l’autor a través d’una aplicació bancària realitzava el reintegrament, capturava la imatge del justificant de la transacció i en eixe mateix instant tornava a cancel·lar-la pel que les víctimes mai recuperaven els seus diners.

En altres ocasions simplement reutilitzava un mateix justificant bancari que prèviament havia sigut tractat amb alguna mena d’aplicació informàtica per a canviar les dades de beneficiari. Com a resultat de les investigacions i les perquisicions realitzades, la Guàrdia Civil va poder identificar, localitzar i detindre a l’autor dels fets, al qual se li atribueix un delicte continuat d’estafa i un altre de falsedat documental de document mercantil i/o privat. El valor total de l’estafat ascendeix a 88000 euros.

Les diligències juntament amb el detingut han sigut entregades en els Jutjats d’Instrucció de guàrdia de Vinaròs. L’actuació ha sigut realitzada per efectius de l’Àrea d’Investigació de la Guàrdia Civil del Lloc Principal de Benicarló.

Directe