Castellfort viu l’arribada dels Catinencs

La celebració es remunta a 1321 quan els pelegrins anaven a Sant Pere a demanar pluja i lluitar contra la sequera

Fotos: Jesús Adell

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la tradicional peregrinació de Catí a Sant Pere de Castellfort. Un moment de germanor en el qual es reuneixen centenars de veïns i veïnes de Castellfort i Catí, així com d’altres pobles de la província que no volen perdre’s l’arribada dels Catinencs al santuari on han menjat mongetes i arròs i han fet nit.

Enguany, els cantadors han sigut José Iturralde i Carlos Puig, la bandera Enrique Messeguer i la creu Mario Porcar i el rector que ha oficiat la celebració ha sigut el pare Toni.

La celebració es remunta a 1321 quan els pelegrins anaven a Sant Pere a demanar pluja i lluitar contra la sequera.

A més de la festivitat eclesiàstica més tradicional, també hi ha hagut moment per a la festa al poble. La Comissió de Festes va organitzar ‘tardeo’ amb entrepans i les actuacions de Paynamoon, Resilients Rock Band i la Disco-mòbil Bandalay.

Directe