La Conselleria d’Habitatge publica les ajudes del Bo Jove de lloguer per a l’edició 2023-24

El termini per a presentar sol·licituds serà des del 2 de maig fins al 2 de juny inclòs

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana publica la convocatòria de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, relativa al Bo de Lloguer Jove per a l’edició 2023-24.

A la dotació inicial de 22,8 milions d’euros a càrrec del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), s’incorporaran 30 milions d’euros de fons propis de la Generalitat, tal com disposa el Decret llei del Consell aprovat el passat 14 d’abril.En total, es destinaran en total 52 milions d’euros.

Com les ajudes es concedeixen per a dues anualitats, s’ha previst destinar per a enguany un total de 26 milions d’euros, i per a l’any 2024, els restants 26 milions.

Una vegada tramitada la convocatòria de 2022, amb el crèdit aportat íntegrament pel Govern d’Espanya a través del MITMA (Pla Estatal d’Habitatge 2022-2025), s’han pogut cobrir 3.910 sol·licituds que es corresponen amb aquelles que es van presentar entre l’1 i el 15 de juny de 2022, quedant-se pendents 16.700 sol·licituds.

El Bo Jove de Lloguer suposa una aportació de 250 euros mensuals per a les persones joves que no superen els 35 anys. Es tracta d’una ajuda total de 6.000 euros repartida en 24 mensualitats.

La directora general d’Emergència Residencial, Pura Peris, ha explicat que els qui en 2022 van presentar sol·licitud i no van rebre l’ajuda, només hauran de presentar còpia del contracte, volant únic d’empadronament, rebuts lloguer o cessió, declaracions responsables i autoritzacions. Així mateix, ha subratllat que el termini de sol·licitud per a la nova convocatòria serà d’un mes, des del 2 de maig fins al 2 de juny, inclòs.

Pura Peris ha recordat que, per a accedir a aquest bo, la persona beneficiària també podrà rebre aquesta ajuda en cas de compartir pis. D’entre les condicions ha indicat que hauran de tindre entre 18 i 35 anys inclòs, un contracte de treball que no li genere més de tres vegades l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM) i estar empadronat. L’habitatge o habitació haurà de ser la residència habitual i permanent durant tot el període pel qual es concedisca l’ajuda.

Directe