Més de 300 xiquets i xiquetes participaran en la segona edició del concert de cloenda de l’Escola Canta

L’espectacle es farà el dissabte 20 de maig a la plaça de bous

Aquest matí el primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Lingüística, Marc Albella, acompanyat dels representants de totes les entitats participants, ha presentat el concert de cloenda de l’Escola Canta, que s’oferirà el dissabte 20 de maig, a les 19 hores, a la plaça de bous. Més de 300 xiquets i xiquetes de primària de tots els centres educatius de la localitat, incloent el Centre d’Educació Especial Baix Maestrat, participaran en aquesta activitat musical.

Albella ha agraït la implicació de l’Agència de Promoció del Valencià, AVIVA, centres educatius, Aula Municipal de Teatre i Societat Musical La Alianza per fer possible la segona edició de l’Escola Canta. Així mateix, també feia especial menció per als mestres de música per la seua dedicació, tant en els assajos com en l’organització del concert de cloenda, “d’una iniciativa amb la finalitat de fomentar l’ús del valencià i els valors de respecte i tolerància en l’educació entre els xiquets i xiquetes de Vinaròs”. Segons detallava les entrades es podran aconseguir de forma gratuïta la setmana abans a l’auditori municipal i el mateix dia del concert a les taquilles de la plaça de bous.

Per la seua banda, la directora de l’Aula Municipal de Teatre, Regina Prades, ha detallat que es farà la interpretació de la cantata La missió de Robi escrita per Isabel Marín amb la música de Marcel Ortega. Es tracta d’una història protagonitzada per un xiquet, que és un cíborg extraterrestre, que vol estudiar en un col·legi de la Terra i escull Vinaròs. Segons comentava inicialment patirà assetjament escolar, però poc a poc els companys comprendran que també és un xiquet com ells que vol aprendre i es preocupa pel medi ambient, en una història que fomenta la tolerància, el respecte i la preservació de la natura.

D’altra banda, Emili Salamanca, en representació dels mestres de música de totes les escoles de Vinaròs, destacava que “tant els mestres com els xiquets i xiquetes hem realitzat un gran esforç amb moltes hores d’assajos per oferir gran espectacle, que inclourà la interpretació de sis cançons de diferents estils musicals, que de ben segur agradarà a tot el públic.

Per acabar, Javier Torres, en representació de la Societat Musical La Alianza, agraïa el fet d’haver escollit l’entitat per interpretar la música i assenyalava que també han realitzat molts assajos per oferir un bon espectacle.

Directe