Forcall celebra la seua visita a Sant Marc en una rogativa amb pluja

Del repartiment dels rotllos s'encarregava la Majoralia de Sant Antoni 2023

El peiró de Sant Marc de Forcall es troba ubicat al Paratge Natural de la Mola de la Vila, just al costat dels repetidors de televisió i en un lloc amb unes vistes espectaculars de bona part de la comarca dels Ports. Es tracta de la segona de les rogatives que es celebren a terres forcallanes i de la que s’encarrega de tots els amaniments la Majoralia de Sant Antoni que organitza la festa en l’any en qüestió.

Aquesta Majoralia va començar els seus treballs festius per a la festa de Sant Antoni l’any passat al tradicional Dilluns de Pasqua a la Consolació i tanca el cicle ara a Sant Marc.

La festa de Sant Marc no dona massa feina als organitzadors i s’aprofita també en aquesta jornada per ajuntar-se les dos majoralies de Sant Antoni, la que acaba amb aquest acte i la que organitzarà la festa en 2024.

Alberto Ramia és membre de la majoralia de Sant Antoni Forcall 2023

En una zona més ampla en esta part alta de la Mola de la Vila es realitzava la missa de campanya, oficiada pel mossèn José Ángel Pitarch. Una celebració de Sant Marc en la que va estar plovent durant diferents moments de la festa, sobretot a la missa però també a l’hora de beneïr els termes i els panets. De fet, una vegada acabada la missa i als peus del peiró es realitzava la benedicció dels quatre punts cardinals i també dels rotllos.

La festa de Sant Marc acabava a Forcall amb paraïgues i la Majoralia de Sant Antoni 2023 feia el repartiment dels rotllos sota una fina pluja que va estar present durant tot l’acte. Les rogatives sempre serveixen per demanar pluja, entre altres coses en un moment en el que estem molt necessitats d’aigua.

Directe