Els centres educatius de Vinaròs participen en el projecte Ecoescoles

Per a fomentar entre els xiquets els beneficis de l'agricultura ecològica i de l'alimentació saludable

Prop de 1.987 alumnes de cinc centres educatius de Vinaròs han participat un any més en el projecte Ecoescoles per a mostrar tots els avantatges que ofereix l’agricultura ecològica. Recordem que la iniciativa va nàixer a causa de la necessitat d’introduir una educació amb noves formes d’ensenyament i aprenentatge adaptats i que donen resposta al desenvolupament de l’hort escolar ecològic i l’alimentació sostenible dels centres participants.

Es tracta d’un programa experimental en l’entorn, basat en l’agricultura ecològica, el medi ambient, l’ecologia i l’alimentació saludable i es realitza durant una jornada escolar completa cada quinze dies o una vegada al mes en el centre educatiu. Els alumnes per mitjà dels tècnics externs especialitzats s’involucren en la cura dels horts, preparant la terra, sembrant, regant, recollint els fruits i acabant a la cuina amb una alimentació sostenible.
Un altre objectiu és crear zones verdes i patis interactius verds, entre ells l’hort ecològic, zona de plantes medicinals, zona de compostatge, zones aromàtiques i culinàries i plantació d’arbres fruitals, entre altres. Per mitjà d’aquestos recursos i activitats és vincula amb els cultius agrícoles, culturals i tradicionals del poble.

La regidora de Transició Ecològica, Carmen Morellà, ha destacat que “l’objectiu és conscienciar sobre la gestió correcta dels residus urbans, gràcies a aquest projecte que ens permet arribar als escolars perquè puguen entendre la economia circular, relacionada amb els sistemes mediambientals i ecològics”. Així mateix, Morellà agraïa la implicació dels centres educatius, i en especial dels professors, per continuar endavant amb aquest projecte.

Directe