La nova versió de l’app de Sanitat permet prolongar un tractament i incorpora el reconeixement facial

També es pot sol·licitar cita pel canvi de metge o consultar la Història de Salut

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha ampliat la tipologia de cita prèvia per a agenda-taulell que es pot sol·licitar en la seua aplicació mòbil GVA +Salut. També s’ha incorporat en l’APP l’empremta dactilar i el reconeixement facial, entre altres novetats.

En concret, la nova versió de l’aplicació (la 7), una vegada sol·licitada des del mòbil la cita per a agenda-taulell, permet que l’o la pacient indique el motiu. Per exemple, amb la nova versió d’APP es pot demanar cita-taulell per a fer una modificació en les dades en la targeta del Sistema d’Informació Poblacional (SIP), canviar de metge, prolongar un tractament de farmàcia, encarregar un informe de salut, demanar un justificant d’assistència o un recurs de transport sanitari.

Amb aquesta novetat, es busca optimitzar l’ordenació de la demanda, la qual cosa facilita l’accés al servei per part del pacient i la prestació a càrrec dels i les professionals.

A més, l’aplicació possibilita, en descarregar-la i guardar el PIN, associar aqueix codi numèric de seguretat amb la petjada o el rostre de l’usuari perquè l’accés siga més ràpid i segur. Si el dispositiu mòbil manca de mètode de desbloqueig biomètric o l’APP ja estava instal·lada, l’associació entre el PIN i la petjada i/o rostre es pot fer més endavant des de l’opció ‘Configuració’ de l’aplicació.

Una altra millora que incorpora l’actualització de GVA+Salut és la possibilitat de consultar des del mòbil la Història de Salut Electrònica si la persona s’identifica amb el mètode Cl@ve o el Certificat Digital. Aquest servei, fins ara, només era accessible des de la pàgina web de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

En l’apartat de l’aplicació mòbil dedicat als tractaments farmacològics, la persona pot des d’ara visualitzar el seu històric de dispensacions, encara que no tinga cap tractament actiu, és a dir, pot revisar quins fàrmacs va retirar de la farmàcia, en quina oficina i quan. Aquesta funcionalitat, en la versió anterior, només estava disponible per als qui tenien prescripcions vigents.

Finalment, la nova APP facilita el canvi d’usuari: si fins ara eren necessaris dos clics per a passar de l’un a l’altre, amb la nova versió basta prémer una vegada per a seleccionar l’avatar de l’usuari que es vulga usar d’entre aquells que s’hagen afegit.

Noves funcionalitats de la versió 7
de l’aplicació mòbil GVA +Salut

↳ Cita taulell:
▸ Canviar dades targeta
▸ Canvi mèdic
▸ Cita-Anular cita
▸ Cita-Canviar cita
▸ Cita-Demanar cita
▸ Farmàcia-Prolongació de tractament
▸ Impresos-Informe de salut escolar
▸ Impresos-Informe de salut mèdic
▸ Impresos-Justificant d’assistència
▸ Impresos-Petició de transport sanitari

↳ Seguretat biomètrica:
▸ Empremta dactilar
▸ Reconeixement facial

↳ Història de Salut Electrònica amb certificat digital o Cl@ve
↳ Canvi ràpid d’usuari
↳ Videoconsulta (en proves)

Les novetats, no obstant això, no acaben amb aquestes millores. La Direcció General de Planificació, Eficiència Tecnològica i Atenció al Pacient prossegueix amb els nous desenvolupaments. De fet, ara s’està fent una prova pilot d’assistència mitjançant videoconsulta des del dispositiu mòbil.

L’APP GVA +Salut va nàixer en 2017 i, des de llavors, s’actualitza de manera periòdica amb noves funcions. En aquest sentit, 2020 va marcar una fita perquè la introducció de més serveis de gran utilitat per a la ciutadania van fer enlairar de forma decidida el nombre de descàrregues.

Els últims informes comptabilitzen un total de 2.915.329 descàrregues de l’aplicació oficial de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública GVA+Salut, disponible en els ‘markets’ dels diferents sistemes operatius. En la seua majoria, les descàrregues es fan des del sistema Android (1.862.315), seguit de iOS (869.942) i Huawei (183.072).

Directe