El secretari autonòmic d’Educació recull les demandes de la comunitat educativa de Benicarló

Miquel Soler ha visitat el Conservatori Mestre Feliu i posteriorment l’IES Joan Coromines i el CIPFP

El secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, ha visitat avui Benicarló per tal de recollir en primera persona les demandes de la comunitat educativa. El secretari autonòmic, acompanyat per l’alcaldessa i responsable de l’Àrea d’Educació, Xaro Miralles, ha visitat en primer lloc el Conservatori Professional de Música Mestre Feliu, que enguany s’ha incorporat a la Xarxa de Conservatoris de la Generalitat,

El centre ha estat un dels cinc primers que ha passat a mans de la Generalitat que, tal i com ha recordat l’alcaldessa, «era un dels principals objectius de l’equip de govern, no només perquè era una competència impròpia de l’Ajuntament que hem gestionat durant 25 anys, sinó perquè, com s’ha demostrat, ha suposat beneficis molt importants tant per al professorat com per a l’alumnat».

Per la seua banda, el secretari autonòmic ha assenyalat que «amb el traspàs, hem aconseguit donar un millor servei, amb una major estabilitat per al professorat i unes taxes més baixes per a l’alumnat».

Les demandes de la
comunitat educativa

El secretari autonòmic també ha visitat l’IES Joan Coromines i el Centre Integrat Públic de Formació Professional, i ha mantingut una reunió conjunta amb representants dels equips directius i les associacions de pares i mares de tots els centres educatius de Benicarló. Les principals demandes dels centres s’han centrat en la reducció de les ràtios, l’increment de professionals especialitzats (especialment orientadors), l’escolarització equilibrada (per tal d’evitar la creació d’escoles-gueto), i la necessitat d’invertir en les infraestructures educatives.

En aquest sentit, el secretari autonòmic s’ha compromés a incrementar el nombre de docents en els centres que suporten majors ràtios i ha reconegut la necessitat de dotar els centres de més personal especialitzat atés que tant les escoles com els instituts han d’atendre cada vegada més alumnes amb necessitats especials.

Pel que fa a les infraestructures educatives, l’alcaldessa ha recordat que el projecte de reforma integral de l’IES Joan Coromines està en tramitació «i podria començar a executar-se durant el 2024», mentre que respecte del nou centre educatiu, Xaro Miralles ha explicat que s’està avançant en els tràmits urbanístics que permetran construir un nou centre d’educació infantil i primària de dos línies que puga solucionar la demanda constant de places educatives a Benicarló.

Directe